TMG

TMG toernooi bij MeerSquash

Zondag 18 december werd het TMG 'Kersttoernooi' gespeeld bij Meersquash. Vanwege de nabije kerst was het hele toernooi in een gezellige kerstsfeer gebracht met muziek, oliebollen en zelfs een sneeuwpop en rendier.

De sfeer zat er gelijk goed in en met een recordaantal deelnemers van maar liefst 81 squashers beloofde het een zeer drukke dag te worden. In alle 4 categorieën werd hard gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen.

In de rookie categorie deden 22 spelers mee, wat een record is voor deze categorie. Het niveau was redelijk gelijk en al vanaf de eerste wedstrijden was het volop spektakel. In de finale stonden Tomas Spruit en Nordin Chaibani, na allebei een moeilijke halve finale te hebben gewonnen van Timo de Vries en Nicky van der Werve. Uiteindelijk was het Tomas die de categorie won na een spannende finale tegen Nordin. Nicky wist uiteindelijk beslag te leggen op de 3e plek.

Bij de beginnende jongens was het eveneens heel druk met 32 spelers! Ook hier barstte het van de mooie wedstrijden en waren er in het toernooi een aantal verassingen. Dit geeft ook aan dat veel spelers op een gelijk niveau zitten, wat het des te leuker maakt om de wedstrijden te bekijken. Uiteindelijk waren het Olaf van Breemen en Thomas Nagelkerke die in de finale wisten te komen. Olaf wist hierin te winnen van Thomas en zo het toernooi op zijn naam te schrijven. Pjotr Zijderveld wist vervolgens beslag te leggen op de 3e plaats door te winnen van Akyshya Reding.

In de meisjes categorie waren 11 deelnemers die verdeeld waren over 3 poules. De winnaars van deze poules zouden hierna strijden om de plekken 1, 2 en 3. Poulewinnaars waren uiteindelijk geworden: Suzanne Peters, Leonie Kool en Juliette Permentier. In een spannende beslissingspoule was het vervolgens Juliette die wist te winnen terwijl Suzanne 2e werd en Leonie op de 3e plek eindigde.

Bij de gevorderden jongens categorie was het een spektakel van jewelste en was het voor de 15 spelers hard knokken om zo hoog mogelijk te eindigen. Zowel boven in het schema als onderin werd hard gestreden en de halve finales waren werkelijk bloedstollend. Nick Kuys wist ternauwernood van Joost Biezeno te winnen terwijl Niels van Leeuwen maar liefst 13 matchpunten van Tess Jutte wist weg te werken om vervolgens zelf de laatste 2 games op zijn naam te schrijven. In de finale was het Niels die het sterkst van de baan af kwam en moest Nick genoegen nemen met een 2e plek. Joost wist nog van Tess te winnen waardoor hij 3e werd.

Het volgende TMG toernooi is op 22 januari in Hillegom, je kunt je hiervoor online inschrijven.

Met dank aan TMG (Tom Lucas, Marc ter Sluis en Guido Ploem)

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?