SquashLife jaaroverzicht 2011: dames 'MeerSquash landskampioen

SquashLife jaaroverzicht 2011: SBN-Eredivisie

Net als de afgelopen jaren was 2011 weer een jaar waar er op squashgebied genoeg gebeurde. Zo ook in de SBN-Eredivisie.

In de Nederlandse squashcompetitie ging de landstitel bij de heren in 2011 naar Didacticum Victoria Rotterdam. De Rotterdamse mannen klopten in de finale van de Play-Offs Lekkerfitzijn.nl / All Inn Squash uit Utrecht met 9-4. Voor Victoria Rotterdam was het de derde keer in zes jaar dat het zich de beste van Nederland mag noemen bij de mannen. Samen met het dit jaar in de eredivisie ontbrekende Squash Almere, ook goed voor drie titels in recente jaren, maken de Rotterdammers al sinds 2005 de dienst uit in de hoogste divisie van het Nederlandse squash. Alleen Squash Utrecht wist in 2007 de landstitel te ontfutselen van beide grootmachten.

In de dameseredivisie viel dit jaar de beslissing zonder Play-Offs. Doordat er slechts vier damesteams meededen in de SBN-competitie, besloot de squashbond wijselijk geen afsluitende climax te organiseren voor de vrouwen. De titel ging in februari al naar het Hoofddorpse ‘MeerSquash, dat met een straatlengte voorsprong op de concurrentie landskampioen werd. Voor de Hoofddorpers was het de eerste titel sinds 1999.

Geen dameseredivisie meer

Een aantal maanden na het competitieslot van het seizoen 2010/2011 liet Squash Bond Nederland weten in het jaargang 2011/2012 geen dameseredivisie meer te organiseren vanwege gebrek aan belangstelling van de clubs. Net als het seizoen ervoor hadden slechts vier damesteams zich ingeschreven voor de hoogste divisie van het Nederlandse squash, dit keer te weinig aldus de squashbond. De landskampioen van de damescompetitie komt komend jaar dan ook uit de eerste divisie.

Bij de mannen voert Managers Netwerk Nederland / Squash Zwolle halverwege het seizoen de ranglijst aan in de SBN-eredivisie. NLcom ICT Solutions / Maastricht staat tweede, gevolgd door titelverdediger Didacticum Victoria Rotterdam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?