Nationale squashtitel voor Marc ter Sluis

Nationale titels voor Ter Sluis en Van der Heijden

Marc ter Sluis (foto) en Milou van der Heijden hebben zich afgelopen weekend laten kronen tot Nederlands kampioen squash onder de 23 jaar. De 19-jarige Ter Sluis was bij de jongens duidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. Gedurende zijn vier partijen stond de Brabander geen enkele game af. Op de eerste dag van de nationale titelstrijd versloeg de grote toernooifavoriet Nick Kuys en Melvin Sieben met overtuigende cijfers, een dag later gingen ook Guido Ploem en Roshan Bharos in straight games onderuit tegen de speler van eredivisionist ‘MeerSquash. In totaal verloor Ter Sluis zeventig punten, een gemiddelde van nog geen zes punten per game.

De tweede plaats bij het NK Jeugd voor jongens <23 jaar ging verrassend naar Guido Ploem. De 18-jarige Hoofddorper was als vierde ingeschaald, maar klopte zowel Richard Schrader (3) als Roshan Bharos (2) in vijf lange games. Opvallend was daarbij dat hij de overwinning tegen Schrader bij een hopeloos lijkende 8-3 achterstand in de vijfde en beslissende game in de schoot geworpen kreeg door misdragingen van zijn jongere tegenstander. Die werd na de zoveelste woede-uitbarsting door de scheidsrechter van de baan gestuurd na al eerder meerdere waarschuwingen gekregen te hebben. Bharos, zes weken geleden nog de beste tijdens het NK onder de negentien jaar, eindigde dit keer op positie drie.

Ook Van der Heijden klasse apart

Bij de dames onder 23 jaar was Milou van der Heijden eveneens een klasse apart. De 21-jarige profspeelster was in de eindstrijd veel te goed voor clubgenote Tessa ter Sluis. Alleen in de tweede game kon de pas 17-jarige Ter Sluis haar tegenstandster bijbenen. Het werd 11-3, 11-9, 11-3. Eerder in het toernooi had Van der Heijden, net als Ter Sluis uitkomend voor ‘MeerSquash in Hoofddorp, ook al simpel afgerekend met Judith Diepeveen (halve finales), Sharona Teeling (poulewedstrijd) en haar zusje Nikki van der Heijden (poulewedstrijd). De bronzen medaille ging naar Diepeveen van ASRC D1, die in een zinderende strijd om de derde en vierde plaats afrekende met teamgenote Teeling.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?