Alleen Grinham nog in de strijd op EK

Alleen Grinham nog in de strijd op EK

Natalie Grinham is als enige Nederlandse squashster nog in de strijd voor eremetaal tijdens het Europese Kampioenschap Squash dat woensdag is begonnen in het Finse Helsinki. De regerend Europees kampioene, die eerder op de dag landgenote Melissa Meulenbelt uitschakelde, was in haar kwartfinalepartij een maatje te groot voor de Française Coline Aumard. Het werd 11-6, 11-4, 11-6 voor de titelverdedigster.

In de halve eindstrijd moet de nummer een van de plaatsingslijst het vrijdag opnemen tegen Lucie Fialova (4) uit Tsjechië, die Laura Pomportes (Fra) uitschakelde. De tweede halve finale bij de vrouwen gaat tussen Camille Serme (Fra, 2) en Gaby Schmohl (Zwi, 3). De Zwitserse was in de Finse hoofdstad met 5-11, 11-9, 11-3, 11-2 te sterk voor de Hoofddorpse Orla Noom, terwijl de sterke Serme uit Frankrijk geen kind had aan landgenote Maud Duplomb.

Bij de heren bereikten Borja Golan (Spanje), Simon Rösner (Duitsland), Olli Tuominen (Finland) en Mathieu Castagnet (Frankrijk) de laatste vier. De Nederlanders Sebastiaan Weenink, Bart Ravelli, Frank Hartkoren, Piedro Schweertman en Meulenbelt kwamen tijdens de Europese titelstrijd in Helsinki niet door de voorrondes heen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?