Seizoen ten einde voor Natalie Grinham

Seizoen ten einde voor Grinham

Het squashseizoen 2011-2012 zit erop voor Natalie Grinham. De 34-jarige squashster uit Almere ging vrijdag in Le Port Marly onderuit in de kwartfinales van de Tournament des Pyramides 2012. De Egyptische Omneya Abdel Kawy was met 8-11, 11-3, 8-11, 8-11 te sterk voor de als vierde geplaatste Grinham, die vorig jaar nog tot de eindstrijd reikte tijdens het met $35,000 USD gedoteerde proftoernooi in Frankrijk.

Ondanks de vroegtijdige uitschakeling kan Grinham terugkijken op een geslaagd seizoen. De geboren Australische werd voor de tweede keer Nederlands kampioene, veroverde een zilveren medaille op het EK en pakte een bronzen plak op het WK. Daarnaast won ze de Monte Carlo Classic en de Tournament of Champions en steeg ze in de afgelopen twaalf maanden van positie achttien naar plaats elf op de mondiale ranking.

Naast Grinham vonden tijdens de Tournament des Pyramides 2012 overigens ook twee andere titelfavorieten hun Waterloo bij de laatste acht. De nummer één van de plaatsingslijst, Madeline Perry (Ierland), moest na vijf games buigen voor de Engelse qualifier Alison Waters, terwijl de Australische Kasey Brown (2) in straight games van de baan geslagen werd door de Française Camille Serme (5). Ook de Maleisische Wee Wern Low (6) bereikte de laatste vier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?