Elena Wagenmans in finale Dutch Junior Open 2012

Wagenmans in finale Dutch Junior Open

Elena Wagenmans heeft in het Amsterdamse Frans Otten Stadion de finale bereikt van de Dutch Junior Open 2012 in de categorie Meisjes U13. De 11-jarige squashster was op zaterdag te sterk voor de Engelse Karina Tyme (9-11, 11-6, 11-5, 11-6) en de Amerikaanse Elle Ruggeiro (11-6, 12-10, 11-8). In de finale moet de in Amerika woonachtige Nederlandse het opnemen tegen Raneem Alaa El Tork. Vorige week speelde Wagenmans ook al tegen de Egyptische tijdens de Pioneer Junior Cup 2012 in Keulen, toen verloor ze.

Top-8 klassering voor Fritsche
Leeftijdsgenote Gabi Fritsche slaagde er in dezelfde klasse niet in het goede voorbeeld van haar landgenote te volgen. De Hoofddorpse verloor allereerst van de sterke Egyptische Engy Hamouda (2-11, 4-11, 9-11) en moest daarna ook buigen voor de Oekraïense Alina Bushma (7-11, 11-9, 5-11, 7-11). Fritsche kan daardoor nog maximaal zevende worden in de jongste meisjescategorie.

Ter Sluis op voor brons
Voor Tessa ter Sluis gloort er een medaille aan de horizon tijdens de open jeugdkampioenschappen van ons land, waaraan ruim 450 spelers uit heel de wereld mee doen. De 17-jarige Brabantse won in de kwartfinales van de Engelse Katie Smith (12-14, 11-7, 11-6, 11-5), maar moest een ronde later haar meerdere erkennen in diens landgenote Victoria Temple-Murray (8-11, 9-11, 5-11). In de strijd om het brons moet de Nederlandse kampioene onder de negentien jaar zondag aantreden tegen Ennora Villard uit Frankrijk.

Overige Nederlanders
Door het grote aantal deelnemers uit eigen land is het niet mogelijk om de resultaten van de andere Nederlandse spelers te vermelden op SquashLife.nl. Hiervoor verwijzen we naar www.djosquash.nl. Zondag zal SquashLife wel de eindrangschikkingen van alle Nederlanders op een rijtje zetten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?