Cigany Sillevis

Herstel Sillevis verloopt voorspoedig

In februari van dit jaar, tijdens het NK Squash in Amsterdam, scheurde Cigany Sillevis voor de tweede keer in haar carrière haar achillespees af. In tegenstelling tot haar rechterpees werd de linkerpees wel operatief aan elkaar gezet en dat heeft duidelijk bijgedragen aan het revalidatieproces. "De eerste keer was ik niet geopeerd en vroeg ik me de hele tijd af of die pees wel aangroeide. Dat werd natuurlijk wel continue gecontroleerd aan de hand van scans en MRI's. Nu weet ik dat alles aan elkaar zit en hoef ik me daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Ik sta alweer een heel klein beetje op de baan, maar mijn trainingen bestaan vooral uit fitnessen, dat doe ik vier keer in de week. Echte pijn heb ik niet meer, maar het wordt wel stijf als ik teveel doe, dan loop ik een stuk minder soepel. Doordat we ladderwerk doen heb ik alweer een heel klein beetje van mijn snelheid terug en deze week ga ik beginnen met joggen."

Normaal gesproken traint Sillevis in Amsterdam bij Liz Irving, ook de coach van de nummer 1 van de wereld Nicol David. "Ik train nu niet in Amsterdam met de anderen, maar werk mijn programma af in Haarlem. Ik word begeleid door Jeroen Peters van Medicort, met hem bekijk ik per week wat we gaan doen." Mentaal gaat het ook goed met de squashster, ze heeft er niet aan gedacht om te stoppen met squashen: "Ik ben heel relaxed, misschien omdat ik het hele proces al een keer heb doorlopen, stressen heeft ook totaal geen zin en ik merk dat ik snel vooruit ga. Nu is ook het moment om leuke dingen te doen en ik speel sinds kort gitaar."

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?