Grinham terug in mondiale top-8

Grinham terug in mondiale top-8

Natalie Grinham behoort weer tot de acht beste squashsters ter wereld. De 34-jarige Nederlandse vond haar naam de afgelopen twee maanden terug buiten de mondiale top-10, maar klom in de maand juli drie plaatsen. Ze staat nu achtste, achter de Maleisische lijstaanvoerster Nicol David (1), de Egyptische Raneem El Weleily (2), de Engelsen Jenny Duncalf (3) en Laura Massaro (4), de Ierse Madeline Perry (5), de Hongkongse Annie Au (6) en de wereldkampioene bij de junioren Nour El-Sherbini (7) uit Egypte.

De kans dat Grinham volgende maand nog steeds in de top-8 staat is vrij klein. De Almeerse doet deze maand niet mee aan de Australian Open 2012, een World Series evenement in het Australische Canberra, terwijl al haar concurrenten Down Under wel in actie komen.

Naast Grinham behoren ook Milou van der Heijden en Orla Noom tot de top-100. De 21-jarige Brabantse Van der Heijden is de nummer 56 van de wereld, terwijl haar vijf jaar oudere landgenote uit Hoofddorp drie plekken lager staat. Cigany Sillevis (154) en Karen Kronemeyer (191) vinden hun naam ook terug op de op de prestigieuze WSA World Ranking.

Bij de mannen veranderde er niks op de wereldranglijst van augustus. De Engelsman James Willstrop voert nog immer de ranking aan, voor zijn landgenoot Nick Matthew (2) en de Fransman Gregory Gaultier (3). Laurens Jan Anjema is met zijn negende plaats de beste Nederlander. Dylan Bennett (89), Bart Ravelli (161), Sebastiaan Weenink (162) en Frank Hartkoren (233) volgen op ruime afstand.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?