Marc Veldkamp nieuwe directeur SBN

Veldkamp nieuwe directeur SBN

Squash Bond Nederland (SBN) heeft Marc Veldkamp benoemd tot Directeur Sport. Veldkamp, sinds 2009 actief als Technisch Directeur van SBN, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van Topsport en Talentontwikkeling.

Na het vertrek van NTTB Directeur Frank Berteling naar de basketballbond en het benoemen van Marcel Borst als algemeen directeur van de drie samenwerkende sportbonden (Schermen, Squash en Tafeltennis) is er in het licht van de huidige ontwikkelingen in de (top)sport nagedacht over een juiste invulling van de vacante positie en de meerwaarde die SBN uit de functie wil halen. Voor de Directeur Sport is hiermee een belangrijke rol weggelegd om de squashspecifieke onderdelen van de algemeen directeursfunctie te bundelen en topsport te verbinden met de squashclubs en het werven en binden van nieuwe squashers. Daarom is besloten Veldkamp aan te stellen als Directeur Sport.

SBN-voorzitter Hans Arends licht toe: "De focus van Marc verschuift van uitsluitend topsport & talentontwikkeling naar wedstrijdsport, sportparticipatie, sportstimulering en het onderhouden van de relaties met de squashclubs. Om hiervoor ruimte te maken wordt een deel van het topsport en talentontwikkelings takenpakket in de nabije toekomst anders ingedeeld."

"Ik ben blij met deze invulling. Hiermee is de continuïteit in het managementteam gegarandeerd en kan er verder gewerkt worden aan de ambities die we in ons beleidsplan 2013-2016 uitgesproken hebben", aldus de bondsvoorzitter. 

Bron: Squash Bond Nederland (SBN)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?