Tess Jutte

Jutte vierde tijdens Nordic Junior Open

Tess Jutte (foto voorgrond) is zondag tijdens de Nordic Junior Open 2013 knap als vierde geëindigd. Het Nederlandse squashtalent won in het Zweedse Malmö zijn eerste drie wedstrijden in de Boys U17 categorie tegen achtereenvolgens Guillaume Ducos (Frankrijk), Yannis Senkel (Duitsland) en Andreas Dietzsch (Zwitserland), alvorens zijn meerdere te moeten erkennen in de sterke Fransman Enzo Corigliano, de nummer twee van de plaatsingslijst.

In de troostfinale was ook de als eerste geplaatste Hongaar Balazs Farkas te sterk voor de zestienjarige Hagenaar, die afgelopen zomer zes weken doorbracht in Engeland om te trainen met Neil Harvey. De Britse topcoach had jarenlang Laurens Jan Anjema onder zijn hoede, maar staat vooral bekend om zijn betrokkenheid bij de carrière van voormalig wereldkampioen Peter Nicol.

Naast Jutte kwamen ook Thijs van der Pluijm en Bart Horstman in Zweden in actie bij de jongens onder de zeventien jaar. De Limburger Van der Pluijm werd veertiende, Zwollenaar Horstman twintigste.

Frank Goossens, Joost Biezeno en Roel Zwagerman deden ook mee aan het prestigieuze toernooi in het internationale jeugdcircuit van de Europese Squash Federatie (ESF). Goossens won vijf van de zes duels die hij speelde in de Boys U15 en eindigde daardoor knap als zeventiende. De Amsterdammer verloor alleen zijn tweede ronde partij van de Ier Luke Logan.

In de oudste leeftijdscategorie werd Biezeno zestiende en Zwagerman negenendertigste. Biezeno won zijn eerste partij en zag vervolgens de als tweede geplaatste Portugees Claudio Pinto afhaken. In de resterende vier wedstrijden wist de inwoner van Bloemendaal geen game meer te winnen. Zwagerman, die zijn laatste jeugdtoernooi speelde, kwam in Malmö vier keer in actie. Hij won zijn laatste partij en verloor de overige drie duels die hij speelde. Twee keer gebeurde dat in een vijfsetter.

Alle Nederlandse uitslagen zijn te vinden op Toernooi.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?