Dutch Masters Squash 2013

Verslag Dutch Masters Squash 2013

Dave de Beule (België), Gerard Juyn, Terry Norman (Engeland) en Simone Korell (Duitsland) hebben afgelopen weekend de Dutch Masters Squash 2013 op hun naam geschreven.

Aan het internationale squashtoernooi voor spelers boven de vijfendertig jaar, dat voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsvond bij de Hoofddorpse squashclub ‘MeerSquash, deden squash(st)ers mee uit tien verschillende landen, waaronder Pakistan, Frankrijk, Duitsland, België en Engeland.

De achtendertigjarige De Beule was zondag de sterkste in de categorie Heren 35+. De Belg was tot aan de finale oppermachtig, maar moest in de eindstrijd hard werken om de in Zwitsersland woonachtige Gregory Billebault te verslaan (3-1). Het brons was voor Sigi Wettel, net als de winnaar afkomstig uit België.

In de Heren 45+ categorie was Nederland dominant. De titel ging net als vorig jaar naar de boomlange Rotterdammer Juyn, die een marathonfinale nodig had om thuisspeler Johan Posdijk te verslaan en dus zijn titel te prolongeren. De derde plek was weggelegd voor Jos van Kempen, eveneens uitkomend voor ‘MeerSquash.

De Engelse 'zestigplusser' Norman was een klasse apart in de Heren 60+. In de vijf wedstrijden die hij speelde verloor hij alleen een game van Joop van Gutsem, de nationaal kampioen boven de zeventig jaar. In de overige duels incasseerde de Engelsman gemiddeld slechts drie tegenpunten per game. Zilver was er voor zijn landgenoot Sam Baldson, het brons ging naar de Duitser Udo Dackweiler.

In het damesschema ging de zege naar onze Oosterburen. Korell, de Europees- en wereldkampioene bij de dames boven de veertig jaar, ging zoals verwacht ook in Hoofddorp met de zege aan de haal. Echt simpel ging het niet voor de favoriete. Vooral tegen de bronzen medaillewinnares Titia Posdijk-Wilmink moest de Duitse alle zeilen bijzetten om geen game te verliezen. In de eindstrijd tegen Bea de Dreu-Spitse liet ze echter weer haar ongekende kwaliteiten zien.

Alle uitslagen van de Dutch Masters Squash 2013 zijn te vinden op Toernooi.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?