Milou van der Heijden loopt opnieuw toernooizege mis

Weenink en Van der Heijden lopen toernooizege mis

Sebastiaan Weenink en Milou van der Heijden zijn er zondag niet in geslaagd om hun uitstekende vorm te bekronen met een toernooizege. In het Australische Brisbane moesten beide Nederlandse squash(st)ers in de finale van de Queensland Open 2013 het onderspit delven tegen hoger gerankte tegenstanders.

De 27-jarige Weenink (PSA-174) moest in de eindstrijd van het mannentoernooi, gedoteerd met een prijzenpot van circa 3.500 euro, buigen voor Jan Koukal (PSA-80). Gedurende twee (lange) games was de Hagenaar gelijkwaardig aan de nummer één van de plaatsingslijst, daarna kon hij de ervaren Tsjech - die al weer zijn 25e toernooizege boekte - niet meer bijbenen: 12-14, 11-8, 5-11, 7-11.

Ondanks de nederlaag kan de nummer twee van Nederland terugkijken op een sterk toernooi. Als ongeplaatste speler bereikte hij voor het eerst de eindstrijd tijdens een PSA World Tour evenement, waarmee hij 60 waardevolle punten verdiende voor de wereldranglijst. Eerder deze maand presteerde hij ook al goed in Boekarest en Valencia, waardoor Weenink naar verwachting op de volgende ranking van de PSA World Ranking in de buurt komt van de mondiale top-120.

Bij de dames, waar ook een kleine 3.500 euro te verdelen was, slaagde Van der Heijden (WSA-61) er zondag niet in haar tweede proftitel te veroveren. De Australische Lisa Camilleri (WSA-56) was duidelijk een maatje te groot voor onze landgenote, die haar zesde finale speelde in het internationale squashcircuit. Binnen een half uur was het pleit beslecht: 6-11, 3-11, 9-11

Ook Van der Heijden deed met haar finaleplaats goede zaken voor haar wereldranking. Op de WSA World Ranking van november zal de tweeëntwintigjarige Brabantse squashster vermoedelijk weer in de buurt komen van de top-50. De komende twee weken blijft ze actief in Australië. Volgende week doet ze mee aan de Caboolture Open 2013, een week later staat de Mackay Open 2013 op het programma. Ook Weenink komt tijdens deze gecombineerde toernooien in actie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?