Ramy Ashour vs. Nick Matthew

WK Squash van start in Manchester

Maandag gaat in het Engelse Manchester het WK Squash voor mannen van start. Gedurende zeven dagen strijden 64 spelers uit meer dan 25 verschillende landen om de felbegeerde wereldtitel en de bijbehorende punten voor de wereldranglijst, alsmede een totale prijzenpot van ruim 235.000 euro.

De 26-jarige Egyptenaar Ramy Ashour (op foto in actie tegen Nick Matthew) is tijdens de wereldtitelstrijd in Engeland de grote favoriet. De kampioen van 2008 (Manchester) en 2012 (Doha) is al bijna anderhalf jaar ongeslagen in het internationale squashcircuit en is dan ook de onbetwiste nummer één op de PSA World Tour. De tweevoudig wereldkampioen bij de junioren en de senioren verloor in mei 2012 zijn laatste partij, de British Open finale tegen Nick Matthew, en won sindsdien alle toernooien waaraan hij mee deed.

Naast Ashour behoren ook Gregory Gaultier (Frankrijk), James Willstrop en Nick Matthew (beiden Engeland) tot de belangrijkste kanshebbers. Vooral van Gaultier wordt veel verwacht. De nummer twee van de wereld won onlangs met grote overmacht de US Open en zegevierde in de weken voorafgaand aan het prestigieuze World Series kampioenschap in Philadelphia ook al tijdens de Wereldspelen in Cali, het EK in Herentals en de open Mexicaanse squashkampioenschappen in Toluca.

Namens Nederland komt alleen Laurens Jan Anjema in actie tijdens het belangrijkste squashtoernooi op de internationale squashkalender. De 30-jarige Hagenaar trof het niet met de loting. In de eerste ronde van het WK moet de achtvoudig Nederlands kampioen het maandag om 16:00 uur (lokale tijd) opnemen tegen titelverdediger Ashour.

De eerste drie dagen worden de WK-wedstrijden gespeeld in het nationale squashcentrum, dat speciaal gebouwd werd voor de Commonwealth Games in 2002 en sindsdien is uitgegroeid tot het epicentrum van squash in Engeland. De kwartfinales, halve finales en finale worden echter gespeeld op een volledig glazen squashbaan in Manchester Central, een bijzonder conventiecentrum in het hart van de Britse Sportstad.

Meer informatie over het WK Squash 2013 voor mannen is te vinden op de officiële toernooisite www.ajbellworldsquashchamps.co.uk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?