Titelverdediger te sterk voor Laurens Jan Anjema

Titelverdediger te sterk voor Anjema op WK Squash

Laurens Jan Anjema is al in de eerste ronde van het WK Squash 2013 voor mannen uitgeschakeld. In de openingsronde van de wereldtitelstrijd in Manchester moest de Haagse squasher maandag zoals verwacht zijn meerdere erkennen in titelverdediger Ramy Ashour (PSA-1): 12-10, 11-13, 3-11, 4-11.

De ongeplaatste Anjema (PSA-18) kende geen angst voor het duel met de regerend wereldkampioen die al anderhalf jaar geen wedstrijd heeft verloren in het internationale squashcircuit. Onze landgenoot won de eerste game na een tiebreak en kreeg in het tweede bedrijf twee kansen op een 2-0 voorsprong. Zijn Egyptische tegenstander weerde beide gameballen echter af, haalde alsnog de game binnen en schakelde in het vervolg van de partij een tandje bij.

“Hier zal ik nog wel even van balen”, liet Anjema weten na zijn nederlaag. “Ik was zonder verwachtingen hier naar toe gekomen en speelde lekker vrijuit. Dat ging heel goed tot het einde van de tweede game. Als ik die ook binnen had kunnen slepen, dan had er misschien meer ingezeten. Nadat Ramy gelijk was gekomen, ging hij relaxter spelen en kon ik hem niet meer bijbenen.”

Met de uitschakeling van de dertigjarige Anjema komt er een einde aan de Nederlandse inbreng tijdens het AJ Bell World Squash Championship 2013, het belangrijkste evenement op de PSA World Tour in dit kalenderjaar.

Naast Ashour drongen ook James Willstrop (PSA-3), Nick Matthew (PSA-4), Peter Barker (PSA-7) en Amr Shabana (PSA-8) door tot de tweede ronde van het met 235.000 euro gedoteerde wereldkampioenschap in Engeland. Gregory Gaultier (PSA-2), Karim Darwish (PSA-5) en Mohamed El Shorbagy (PSA-6) komen later vandaag nog in actie.

Meer informatie over het WK Squash 2013 voor mannen is te vinden op de officiële toernooisitewww.ajbellworldsquashchamps.co.uk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?