Natalie Grinham

Uitstekend begin Grinham in Monte Carlo

Natalie Grinham heeft dinsdagavond eenvoudig de kwartfinales bereikt van de Monte Carlo Classic 2013. De als tweede geplaatste squashster rekende in de openingsronde in slechts eenentwintig minuten af met Lucie Fialova (WSA-44) uit Tsjechië. Het werd 11-6, 11-3, 11-4.

De vijfendertigjarige Grinham (WSA-8) voelt zich thuis in Monte Carlo. De Nederlandse kampioene boekte al weer haar negentiende opeenvolgende zege in het gedeelte van de stadsstaat Monaco, waar ze sinds 2005 niet meer verloren heeft. In 2006, 2007, 2011 en 2012 won de geboren Australische het populaire squashevenement op de WSA World Tour, dat deze editie is gedoteerd met een kleine twintigduizend euro. In de tussenliggende jaren deed ze, mede door de geboorte van haar zoon Kieran, niet mee aan de open squashkampioenschappen van Monte Carlo.

In de kwartfinales van het WSA Silver 25 kampioenschap moet Grinham het woensdag opnemen tegen trainingsmaatje Aisling Blake (WSA-22). De Ierse speelster, al jarenlang woonachtig in Amsterdam, was met 11-5, 2-11, 11-5, 11-2 te sterk voor Coline Aumard (WSA-40).

Naast Grinham drongen ook topfavoriete Laura Massaro (WSA-2) en Europees kampioene Camille Serme (WSA-10) door tot de laatste acht in Monte Carlo. De nummer vier van de plaatsingslijst, Line Hansen (WSA-18), redde het daarentegen niet. Zij werd verrassend uitgeschakeld door de jonge Egyptische Nouran Gohar (WSA-62).

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?