Laurens Jan Anjema vs. Dylan Bennett in NK-finale 2011

Speelschema's NK Squash gepubliceerd

Squash Bond Nederland (SBN) heeft de speelschema’s gepubliceerd van het Nederlandse Kampioenschap Squash dat van donderdag 6 februari tot en met zondag 9 februari wordt gespeeld in het Amsterdamse Frans Otten Stadion.

Bij de Heren A moet titelverdediger Laurens Jan Anjema (1) het donderdag in zijn openingspartij opnemen tegen qualifier Yasser Fayez. Volgens het plaatsingcomité wacht de eenendertigjarige Hagenaar (foto links), de mondiale nummer zestien, in de eindstrijd van de nationale titelstrijd een duel met zijn vier jaar jongere plaats- en teamgenoot Sebastiaan Weenink (2), die sinds deze week tot de honderd beste squashers ter wereld behoort.

Piedro Schweertman (3), Dylan Bennett (4), Bart Ravelli (5), Rick Penders (6), Rene Mijs (7) en Marc ter Sluis (8) hebben ook een beschermde status gekregen van de squashbond. Hierdoor treffen zij in de eerste ronde allen een speler uit de kwalificaties.

In het damestoernooi is de vijfendertigjarige Natalie Grinham (1) de torenhoge favoriete. De drievoudig nationaal kampioene, tiende op de meest recente WSA World Ranking, hoeft pas vrijdagavond voor het eerst in actie te komen. Ze speelt dan tegen een qualifier. Milou van der Heijden (2) is de verwachte opponente van Grinham in de NK-finale. De jonge Brabantse moet in haar helft van het schema dan wel zien af te rekenen met o.a. de Almeerse Margriet Huisman (3), die in 2007 de eindstrijd bereikte. Tessa ter Sluis is de nummer vier van de plaatsingslijst.

In totaal hebben meer dan 250 squash(st)ers zich ingeschreven voor het NK dat gespeeld wordt in de categorieën Heren A t/m D en Dames A t/m D. Na de voorrondes van afgelopen weekend zijn er hiervan nog 172 over. Vorig jaar deden er in totaal 205 spelers mee aan het nationale squashkampioenschap.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?