Simply Spices Summer Racket Festival bij Squash Zwolle

Zondag 29 juni 2014 , de dag waar niet alleen de voetbalgoden maar ook de weergoden ons goed gezind waren.

Zoals bij een ieder bekend, is er aan de andere kant van de Atlantische oceaan een aardig toernooitje aan de gang. Met hangen en wurgen, duiken en nog eens duiken trok het Nederlands elftal daar uiteindelijk aan het langste eind tegen de Mexicanen.

Op eigen bodem vond diezelfde dag ook een toernooi plaats, namelijk in het prachtige Zwolle. En waar ze zich in het land van de Samba zorgen maakten over de hitte maakte de wedstrijdleiding bij het toernooi in het Zwolse zich vooral zorgen om de aanhoudende regen. Maar net voordat de eerste bal was gekopt, geschopt of geslagen was het al gestopt met regenen. Vervolgens liet de zon zich tussen de wolken door zien om de deelnemers te verwarmen met zijn stralen. Nu kon niks de start van het Summer Racket Festival Toernooi meer in de weg staan.

Om aan de haal te gaan met de titel bij dit toernooi was er meer nodig dan alleen een fopduikje. De kopkracht van Ron ‘BETON’ Vlaar, de squashskills van Ramy Ashour, de topspin forehands van Rafael Nadal en de tafeltennis kwaliteiten van de gemiddelde Chinees waren nodig om bij het Summer Racket Festival Toernooi er met de titel van door te gaan. Je moest namelijk in dubbelvorm 4 onderdelen afwerken tegen het andere team. De onderdelen waren: Squash, Paddle Tennis, Voetvolley en Tafeltennis.

Zoals de Bryan Brothers jaren lang de wereldtop in het dubbeltennis hebben gedomineerd waren Wouter Zuiderbaan en Mark van Veenhuizen minstens zo dominant op deze zonnige sportieve Zondagmiddag. De ene na de andere tegenstander moesten hun meerdere erkennen in het uiteindelijke zegevierende dubbelkoppel. Vooral bij het Paddle Tennis wisten zij keer op keer weer het gat te slaan met hun opponenten. Dit was voor de insiders geen verassing aangezien Zuiderbaan in zijn jongere jaren een veel belovend tennistalent was.

De toch ook eervolle tweede plaats werd opgeëist door vader en zoon Schwab waarbij de ervaring van vader en het jeugdig talent van zoon de ideale mix bleken te zijn voor deze top klassering.

De derde plek ging uiteindelijk naar het nog jonge team bestaande uit Bart Horstman en Thijs Roukens.

Alle veertig deelnemers konden aan het eind van de dag hun innerlijke energietankje weer flink bijvullen dankzij de heerlijk barbecue. Om vervolgens als afsluiting van dit zeer geslaagde toernooi met ze allen op groot scherm naar de mannen van Louis te kijken. En zoals we inmiddels weten bleek dit de kers op de taart te zijn van een geweldige sportieve dag!

Klik HIER voor een sfeer impressie!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?