Dutch Junior Open

Wagenmans pakt brons tijdens Dutch Junior Open

Met titels voor de Amerikaanse Eujung Park (Girls U13), de Engelsmannen Jared Carter (Boys U13) en Elliot Ridge (Boys U15), de Hongkongse Hiu Lam Lui (Girls U15), de Canadese Chloe Chemtob (Girls U17), de Fin Miko Aijanen (Boys U17), de Française Marie Stephan (Girls U19) en Tsun Hei Yuen uit Hong Kong (Boys U19) is de Dutch Junior Open 2014 zondag tot een einde gekomen.

Gedurende vier dagen speelden 366 spelers uit de hele wereld, waaronder veertig Nederlandse squashtalenten, een groot aantal wedstrijden op de banen van het Amsterdamse Frans Otten Stadion tijdens het afsluitende jeugdtoernooi van het Europese squashcircuit.

Elena Wagenmans was opnieuw de best presterende Nederlandse. De dertienjarige squashster, die eerder dit jaar al haar debuut maakte in het ‘grote’ Oranje, eindigde bij de Girls U15 knap als derde. Na de halve finale nipt verloren te hebben van de uiteindelijke winnares Lui, versloeg ze in de troostfinale de Egyptische Engy Hamouda van wie ze vorige week tijdens de Pioneer Junior Cup in Keulen nog verloren had.

Ook Fleur Maas (zesde Girls U13), Daniek Krukkert (zevende Girls U15) en Gabi Fritsche (achtste Girls U15) deden in de Nederlandse hoofdstad van zich spreken met een top-acht klassering.

Bij de Boys U13 was Levi Overkleeft met zijn tweeëntwintigste plaats de hoogst geklasseerde Nederlander. Anthony Schwab (veertiende Boys U15), Sanne Veldkamp (elfde Girls U15), Frank Goossens (twaalfde Boys U17) en Christoph Winzer (vierentwintigste Boys U19) eindigden in hun leeftijdsklasse als beste landgenoot. In de oudste meisjescategorie deden geen Nederlandse squashsters mee.

Alle ‘Nederlandse’ uitslagen tijdens de Dutch Junior Open 2014 zijn te vinden op Tournament Software.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?