Rotterdam Open

Deelnemersveld bekend voor Rotterdam Open

Vijftien mondiale top-100 spelers hebben zich ingeschreven voor de Rotterdam Open Squash 2014, dat van donderdag 28 augustus tot en met zondag 31 augustus 2014 plaatsvindt bij Victoria Squash Rotterdam.

De plaatsingslijsten tijdens het enige internationale proftoernooi in ons land, waar voor zowel de mannen als de vrouwen een prijzenpot van vijfduizend Amerikaanse dollars beschikbaar is, worden aangevoerd door de tweeëndertigjarige Ierse Aisling Blake (WSA-33) en de tien jaar jongere Fransman Lucas Serme (PSA-67).

Aan het damestoernooi doen maar liefst dertien speelsters mee die tot de beste honderd squashsters behoren op de WSA World Ranking. Naast toernooifavoriete Blake (WSA-33) zijn dat de Tsjechische Lucie Fialova (WSA-47), de Amerikaanse Sabrina Sohby (WSA-48), de Noorse Lotte Eriksen (WSA-62), de Australische Tamika Saxby (WSA-66), de Françaises Cyrielle Peltier (WSA-71), Maud Duplomb (WSA-77) en Julia Lecoq (WSA-96), de Oostenrijkse Birgit Coufal (WSA-75), de Belgische Nele Gilis (WSA-84), de Engelsen Victoria Temple-Murray (WSA-90) en Lily Taylor (WSA-94), en de Slowaakse Linda Hruzikova (WSA-91).

Bij de mannen is onze landgenoot Sebastiaan Weenink (PSA-90) achter Serme als tweede geplaatst. Ook de Schot Douglas Kempsell (PSA-112), de Spanjaard Carlos Cornes Ribadas (PSA-129), de Duitsers Tim Weber (PSA-157) en Andre Haschker (PSA-187), de Belg Jan van de Herrewegen (PSA-162), en de Engelsman Mark Fuller (PSA-175) hebben van de Professional Squash Association (PSA) een beschermde status gekregen tijdens het proftoernooi in Rotterdam.

Naast de genoemde profspelers mogen ook Sanne Veldkamp en Roshan Bharos hun opwachting maken tijdens de Rotterdam Open. Het jonge tweetal kreeg van de lokale organisatie een wildcard voor de hoofdronde van de open squashkampioenschappen van Rotterdam.

De Rotterdam Open Squash 2014 zal gelijktijdig plaatsvinden met de Rotterdam Open Tennis dat op hetzelfde sportcomplex (Victoria) gespeeld wordt. Meer informatie over het prestigieuze squashevenement is te vinden op www.rotterdamopensquash.com.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?