DJO dankzij scheidsrechters succesvol
DJO mede dankzij scheidsrechters succesvol

Op de DJO waren verspreid over de 4 dagen onder leiding van hoofdscheidsrechter Cor Hagers zo'n 12 officiële scheidsrechters en 4 scheidsrechters in opleiding actief.

Het mederendeel van de wedstrijden wordt gescheidst door de spelers zelf. De standaard regel is dat degenen die tegen elkaar spelen daarna op dezelfde baan samen de volgende wedstrijd scheidsen. De officiële scheidsrechters waren aan wezig om wedstrijden die van te voren als belangrijk of lastig bekend stonden te leiden. Daarnaast waren zij standby om te assisteren bij spelers die moeite hadden om om bepaalde wedstrijden in goede banen te leiden. De aanwezigheid van de hoofdscheidsrechter en de officiële scheidsrechters zorgde er in belangrijke mate mede voor dat de het toernooi een zeer goede sfeer is verlopen.

Tijdens het toernooi liepen 4 scheidsrechters in opleiding mee, waarvan er twee examen deden en geslaagd zijn voor het C diploma. SBN organiseert regelmatig op aanvraag spelregelcursussen voor wedstrijdspelers en aspirant scheidsrechters. Naast de reguliere cursussen wordt komend jaar voor het eerst een versnelde cursus tot B scheidsfrechter georganiseerd voor spelers van ere-/1e divisie niveau. Daarnaast wordt er komend half jaar gewerkt aan het inrichten van een electronische spelregel module waarbij vanaf de 2e helft van het seizoen iedere wedstrijdspeler zijn regelkennis kan toetsen. Voornemen is deze toets uiteindelijk aan iedere wedstrijdspeler verplicht te stellen voordat deelgeneomen kan worden aan toernooien en competitie.

Bron: www.squash.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?