SquashLife sprak met Dekker Zoetermeer

SquashLife sprak met Dekker Zoetermeer

Na een geslaagde SquashLife sprak met verschillende spelers is SquashLife begonnen met verschillende centra te benaderen. Deze week sprak SquashLife met Dekker Zoetermeer.

Hoe is het centrum ontstaan?
In 1855 richtte de grootvader van de heer C.K. Dekker een lokale houthandel in Den Haag op.
Onder leiding van zijn vader kreeg de houthandel een regionale betekenis en de heer C.K. Dekker heeft het bedrijf sinds 1955 verder uitgebouwd, tot een internationaal concern met vestigingen in Den Haag ,Warmond ,Vianen, Singapore en Tapeh.

Het is niet alleen bij hout gebleven. Als fanatiek tennisser heeft de heer C.K. Dekker eerst 2 tennisbaantjes geëxploiteerd in een van de hallen van Dekker Hout Den Haag en in 1981 is het sportcomplex Dekker Tennis Warmond geopend.

Dekker Warmond biedt als faciliteiten o.a. 12 binnenbanen, 18 buitenbanen, 10 squashbanen en een golf driving range met 36 afslagplaatsen, putting green en oefen holes.

Dekker Warmond is in de loop der jaren uitgebreid met feestzalen en vergaderzalen. Het kon dan ook niet uitblijven, dat in 1991 het sport, party en conferentiecentrum Dekker Zoetermeer werd geopend.

Dekker Zoetermeer is een groot centrum met een ruim aanbod aan sporten. Hoe zorg je er voor dat squash interessant blijft?
Dekker Zoetermeer beschikt na de laatste verbouwing over 13 conferentiezalen, à la carte restaurant l'Elephant, plaatgrill restaurant Dine & Dance, feestzalen, 16 bowlingbanen, 12 binnentennisbanen, 10 buitentennisbanen, 14 squashbanen, 11 snookertafels, 7 pooltafels en 2 biljarts.

Dekker Zoetermeer beschikt over een 'all glass court'. Het is voor onder andere topsquashers mogelijk om op deze baan te trainen in voorbereiding op nationale en internationale toernooien. De all glass court van Dekker Zoetermeer is één van de weinige all glass courts in Nederland waarop kan worden getraind.

Tevens is Dekker de thuishaven van squashvereniging Dekker (VDSZ), die in 1995 werd opgericht opgericht door een aantal fanatieke squashers. Door middel van regelmatige (club)activiteiten, zoals clinics en toernooitjes te organiseren willen wij de sport zo interessant mogelijk maken. Tevens zijn het prikbord en de nieuwsbrief populaire communicatiekanalen.

Word er competitie gespeeld bij Dekker Zoetermeer?
VDSZ neemt deel met  1 damesteam, 3 herenteams en 2 jeugdteams aan de competitie.

Wie zijn de trainers op de club?
Bart van Agteren en Mickos Youssef.

Zijn er wel eens toernooien bij Zoetermeer?
Absoluut, jaarlijks organiseren wij een Open Toernooi. Daarnaast schrijven wij als Dekker ook in voor diverse bondstoernooien, zoals het NK jeugd en NK dubbel.

Speelt er veel jeugd bij de club?
De jeugd heeft de toekomst… Deze doelgroep krijgt van ons momenteel bewuste aandacht. Het is belangrijk dat we de jeugd actief stimuleren. Wellicht willen wij hier binnenkort een concreet plan voor opstellen i.s.m. een stagair(e) sportmanagement.

Word je als club goed ondersteund door Squashbond Nederland?
Ja, de ervaringen met de benodigde ondersteuning ervaren wij als zeer prettig.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?