Amsterdams talent breekt door

Amsterdams talent breekt door

Vier jaar geleden maakte Frank Goossens op de basisschool kennis met de squashsport. Inmiddels is de vijftienjarige Amsterdammer één van de grootste squashtalenten in ons land. SquashLife ging het gesprek met hem aan.

Frank Goossens is één van de squashtalenten die via het (maatschappelijke) Squashing Kids programma is doorgedrongen tot de Nederlandse top. Als elfjarige jongen kreeg hij onder schooltijd twee kennismakingslessen, vervolgens kon hij een heel jaar lang (vrijwel gratis) squashen bij Sportcentrum Match in Amsterdam en kreeg hij één keer per week training van Sander Kock. Nu, vier jaar later, is hij de beste Nederlandse jeugdspeler onder 15 jaar en maakt hij deel uit van het eliteprogramma van SBN en de ‘MeerSquash Academie. Goossens beschikt daardoor over een sterk en uniek begeleidingsteam. Tommy Berden maakt in samenspraak met bondscoach Ronny Vlassaks zijn schema’s, waarin wekelijkse sessies zijn opgenomen met Vlassaks, Lucas Buit, Jason Morris, conditietrainer Mervin Groenhart en soms ook Natalie Grinham. Ook werkt hij regelmatig met mentale trainer Dave Chapman.

Voeten op de grond
Goossens heeft het hartstikke naar zijn zin in het squashwereldje en kan het goed vinden met de andere Nederlandse jeugdtalenten die ook hard trainen en veel internationale jeugdtoernooien spelen. Hij is van mening dat de spelers elkaar op deze manier naar een hoger niveau kunnen helpen, iets wat al zichtbaar begint te worden getuige de knappe achtste plaats die het Nederlands team onder 17 jaar heeft weten te bemachtigen tijdens het EK in Praag. Al pratende met Goossens wordt duidelijk dat hij alles goed op een rijtje heeft. Hij is erg dankbaar voor de support die hij krijgt van zijn begeleidingsteam, zijn sponsors (been Management Consulting en Dunlop), zijn ouders, Sportcentrum Match en Squash Vereniging Amsterdam, en is vastberaden om met dezelfde gedrevenheid en veel plezier door te gaan op de ingeslagen weg. Wie weet zien we hem dan in 2028 schitteren op TV tijdens de Olympische Spelen!

Via www.talentboek.nl is het mogelijk om Frank Goossens mee te helpen de top te bereiken. Op deze site kan een financiële bijdrage geleverd worden voor het bekostigen van zijn internationale jeugdtoernooien.

Het gehele artikel was te lezen in het laatste nummer van SquashLife Magazine. Wil je in de toekomst meer lezen over de jeugd in Nederland? Neem dan nu een abonnement op SquashLife Magazine!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?