Engels podium Commonwealth Games

Goud Matthew en David tijdens Commonwealth Games

Nick Matthew en Nicol David zijn beiden goed begonnen aan de Commonwealth Games in Glasgow. Beide wereldtoppers wonnen hun finale en veroverden daarmee hun eerste goud van dit toernooi. Vanaf vandaag gaat er gedubbeld worden in Schotland, waar er nog meer medailles te verdienen zijn.

Matthew kende tot en met de finale een relatief makkelijk toernooi. De nummer 2 van de wereld en regerend wereldkampioen won in de kwartfinale van Chris Simpson met 3-0 en kende ook in de halve finale geen problemen met landgenoot Peter Barker (3-0). Zijn tegenstander in de finale, James Willstrop, haalde ook zonder gameverlies de finale. In de kwartfinale was hij binnen het half uur te sterk voor Ivan Yuen en in de halve finale kon Saurav Ghosal het tempo van de nummer 6 van de wereld niet lang genoeg volgen.

Het publiek mocht zich gisteren opmaken voor een fantastisch gevecht. Zowel op de tribune, als thuis voor de televisie (op de BBC), konden squashfans genieten van de dik 1,5 uur durende partij. Matthew nam de leiding door de eerste game met 11-9 te winnen. Als antwoord won Willstrop de tweede game met 8-11. In het vervolg van de partij werden beide spelers moe en dat zorgde na 4 games voor een 2-2 stand. In de laatste beslissende game bleek Matthew net iets sterker dan zijn landgenoot en mocht hij net als vier jaar geleden de bloemen in ontvangst nemen (11-5).

Eerder op de dag won Barker de strijd om het brons van Ghosal. Barker won met 3-1 (11-5, 6-11, 11-5 en 11-6) van de nummer 16 van de PSA World Ranking. Door deze overwinning was het een geheel Engels podium (zie foto).

Op dezelfde dag werden ook bij de vrouwen de medailles verdeeld. Nicol David trof, niet geheel verrassend, haar Engelse rivale Laura Massaro in de finale. David won op weg naar de eindstrijd o.a. van Joelle King (3-0) en Jenny Duncalf (3-1), terwijl Massaro zich had ontdaan van landgenote Alison Waters (3-1) en Wee Wern Low (3-0). In de finale bood de Engelse in de eerste game goed tegenstand tegen David, maar nadat ze die game alsnog had verloren was het pleit beslecht. In het vervolg van de partij was de Maleisische simpelweg veel te sterk: 12-10, 11-2, 11-5.

Ook in de strijd voor het brons was er een kleine tegenvaller voor de Engelse brigade. Alison Waters kon geen enkel moment imponeren tegen de Nieuw-Zeelandse King. Die won eenvoudig met 3-0 (11-7, 11-7 en 11-5).

Vanaf vandaag gaat er gedubbeld worden in Glasgow. Klik hier voor de schema’s. Op BBC1 en BBC3 is er de komende week veel aandacht voor squash.

Hier: http://cwgsquash.net/2014/07/today-day-six/

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?