Spanish Junior Open

Door onze kleine, speciale, verslaggever: Sebastiaan Hofman

Ik heb meegedaan aan de Spanish Junior Open voor jongens onder de 13 in Tres Cantos Madrid in juli 2014. Met mijn vader, moeder een broertje ben ik naar Madrid afgereisd.

Er waren veel deelnemers uit verschillende landen zoals Portugal, Amerika, Egypte, Engeland, Oekraïne, Rusland, Bulgarije, Spanje en Duitsland. Er waren 5 banen beschikbaar en elke deelnemer kon minimaal 3 wedstrijden spelen in zijn of haar categorie.

De organisatie heette iedere deelnemer hartelijk welkom en het toernooi was goed georganiseerd. Het toernooi werd in een sportcomplex gehouden en we konden ook zwemmen als we dat wilden. Omdat het heel erg warm was ( 37 graden) kreeg iedereen onbeperkt flesjes water en fruit aangeboden.

Thijs van der Pluim en ik waren de enige deelnemers die voor Nederland uitkwamen en we hebben elkaar aangemoedigd. Thijs heeft voor Nederland de zesde plaats weten te bereiken.
Mijn eerste wedstrijd ging goed, de tweede was een halve finale. Deze was voor mij pittig, want het was op het warmste moment van de dag. Ik dronk veel, maar achteraf misschien zelfs te weinig, want ik kreeg steken in mijn zij.

Mijn laatste partij ging om plek 3/4 tegen een Portugese tegenstander. Gelukkig heb ik deze partij naar mijn hand kunnen zetten. Ik won en werd uiteindelijk derde. Ik ben heel blij met mijn eerste internationale podiumplek. Ik heb heel veel plezier gehad en een paar nieuwe vriendjes gemaakt. Na een mooi seizoen toernooien te hebben gespeeld is het nu tijd om een paar weken lekker uit te rusten.

Sebastiaan Hofman.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?