Gaultier en David beginnen squashjaar als nummer 1 

Gaultier en David beginnen squashjaar als nummer 1

Gregory Gaultier en Nicol David beginnen het squashseizoen als nummer 1 van de wereld. Gaultier wist Matthew van zich af te houden tijdens de British Open en verstevigde zijn positie bovenaan de PSA World Ranking. Nicol David staat bij de vrouwen al zesennegentig maanden bovenaan de WSA World Ranking.

Gaultier en Matthew wisselde de laatste jaren vaak van plek bovenaan de PSA World Ranking. Ook nummer 4, Ramy Ashour, was even nummer 1 van de wereld, maar mede door blessureleed staat de Egyptenaar pas vierde. Op drie staat de jonge Mohammed Elshorbagy. Voor de Nederlandse inbreng moeten we bij Laurens Jan Anjema zijn die als nummer 15 het jaar begint. Sebastiaan Weenink (90) en Piedro Schweertman (PSA-181) zijn de grote stijgers geweest afgelopen jaar. De verwachting is dat zij richting de top-50 kunnen opschuiven. Ook Bart Ravelli (PSA-230), Marc ter Sluis (PSA-270) en Roshan Bharos (PSA-356) zijn nog op de wereldranglijst te vinden.

Bij de vrouwen is Nicol David al jarenlang aanvoerster van de WSA World Ranking. Toch komen Laura Massaro (WSA-2) en Raneem El Welily (WSA-3) iets dichterbij. Dit komt mede door het 'falen' van David op het WK 2013 in eigen land. De grootste stijgers van het afgelopen seizoen waren Camille Serme (WSA-5) en de comeback van Nour El Sherbini (WSA-8). De beste Nederlandse is nog steeds Natalie Grinham, die op plek 26 staat. De vrouw van Tommy Berden staat op het punt van bevallen en speelt daardoor al maanden geen toernooien meer. Binnenkort zal Nederlands Kampioen Milou van der Heijden, nu nog op plek 50, de beste Nederlandse speelster zijn. Ook Tessa ter Sluis (WSA-203) is terug te vinden op de lijst.

De volledige ranglijsten zijn te vinden op www.psaworldtour.com en www.wsaworldtour.com.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?