Voorbeschouwing: EK landenteams Denemarken

Van woensdag 29 april tot en met zaterdag 2 mei vindt in Denemarken het EK squash voor landeteams plaats. Bij de heren gaat Nederland voor een podiumplaats in de hoogste divisie en bij de vrouwen strijden de Oranjevrouwen voor de titel in de tweede divisie.

De mannen:
De Nederlandse squashmannen zijn tijdens het prestigieuze toernooi als vijfde geplaatst en spelen in poule A tegen titelverdediger Engeland (1), Schotland (4) en Wales (8). In de poule moeten ze bij de eerste twee plekken eindigen willen ze in de halve finale komen te staan. Op papier wordt de wedstrijd tegen Schotland beslissend of de ploeg van Lucas Buit, bestaande uit Laurens Jan Anjema, Piëdro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Bart Ravelli en Marc ter Sluis, naar de halve finale gaat.

De grote favorieten voor de titel in de eerste divisie zijn Engeland (1), Frankrijk (2) en Duitsland (4). De verwachting is dat de finale tussen Engeland en Frankrijk zal gaan. Vorig jaar won Engeland en ook dit jaar zal dat normaal gesproken het geval zijn, hoewel de grootmacht wel kopman Nick Matthew mist. In de hoogste klasse zal Wales waarschijnlijk degraderen. In de tweede divisie is Denemarken (1) de nummer één geplaatst. Maar SquashLife denkt dat Finland (2) kampioen wordt en promoveert. Polen (11) zal waarschijnlijk laatste worden.

De vrouwen:
De Nederlandse squashdames -Milou van der Heijden, Natalie Grinham, Tessa ter Sluis en Elena Wagenmans - zijn als eerste geplaatst in de tweede divisie bij de vrouwen. Zij spelen in één grote poule tegen Zwitserland (2), Duitsland (3), Oostenrijk (4), Hongarije (5) en Zweden (6). Als het goed is moeten de Nederlandse dames dit winnen en promoveren naar de eerste divisie. Laatste wordt waarschijnlijk Zweden en die zullen dan degraderen.

In de eerste divisie zal Engeland (1) er waarschijnlijk met de titel vandoor gaan. Zij zullen eerst in de poule moeten afrekenen met Ierland (4), Wales (5) en Spanje (8). Daarna komen ze waarschijnlijk Tsjechi:e (3) en Frankrijk (2) tegen in de halve finale en finale. Spanje staat als laagste geplaatst en zal als de plaatsing klopt degraderen.

Volg de Nederlandse mannen en vrouwen in Denemarken via esf.tournamentsoftware.com.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?