Twente is kampioenCoulisse/Twente is kampioen

Coulisse/Twente mag zich een jaar lang de landskampioen noemen. Het team van Bastiaan en Henk Meulenbelt sloeg in 12 wedstrijden 115 punten bij elkaar, 11 meer dan nummer twee Victoria Squash Rotterdam.

In eigen huis werd gisteren Match met overtuigende cijfers verslagen. Simon Rösner (PSA-10), Laurens Jan Anjema en Bastiaan Meulenbelt wonnen alle drie overtuigend van Respectievelijk Roshan Bharos, Tom Lucas en Nick Kuys. Alleen Meulenbelt verloor een game, maar alle anderen partijen werden 3-0.

Twente verloor dit seizoen nog wel drie van de twaalf partijen, maar pakte ook bij de drie nederlagen voldoende punten. Op bezoek bij Labee Group/SportCity Dordrecht (4-10), 'MeerSquash (5-10) en Hoogvliet/YOUR (3-10) werd verloren. De laatste vijf partijen van de competitie werden echter gewonnen. De sleutelpartij voor Twente was in ronde 12, toen ze koploper 'MeerSquash op een 12-1 nederlaag trakteerde. Laurens Jan Anjema boekte uit 10 wedstrijden 9 overwinningen, waardoor hij zichzelf de MVP van de competitie mag noemen. Ook Simon Rösner (5 uit 6), Mahesh Mangaonkar (3 uit 4) en Bastiaan Meulenbelt (3 uit 4) waren erg belangrijk. 

Victoria Squash Rotterdam kon nog tweede worden, maar gaf daar niet echt veel om. Met Stephen Cooke, Joris Wagenaar en Yasser Fayez speelde ze in eigen huis tegen Poort80/MAX uit Beverwijk. Ook de nummer vijf van de eredivisie deed het rustig aan met Roberto Kalshoven, Seth van der Dussen en Roel Zwagerman, waardoor er toch drie spannende partijen werden gespeeld. Zwagerman won in de openingspartij 3-0 van Fayez, waarna Kalshoven het karwei afmaakte tegen Cooke (3-1). Wagenaar redde nog de eer door van der Dussen met 3-1 te verslaan.
De SBN heeft Victoria de wedstrijd uiteindelijk met 12-0 cadeau gegeven, omdat MAX niet met een opstelling speelde die 60 punten waard was.

De laatste partij ging tussen SportCity Dordrecht en YOUR LIFE. De club uit Voorschoten kwam maar
met 2 personen, waardoor ze de wedstrijd op drie al verloren. Dylan Bennett had op positie één alle moeite met Marc ter Sluis, maar trok de wedstrijd toch naar zich toe na een 0-2 achterstand. Fabien Verseille versloeg als laatste good old Lucas Buit.

Twente was in het seizoen 2016-2017 overduidelijk de beste ploeg van de eredivisie. Victoria en 'MeerSquash eindigde op gepaste afstand op positie twee en drie. SportCity Dordrecht, YOUR LIFE en Max eindigde in de middenmoot, terwijl Match laatste eindigde. De verwachting is dat er volgend seizoen acht teams deelnemen aan de hereneredivisie. De competitie zal in september of oktober starten. Klik hier voor de einduitslag van dit seizoen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?