U17 team net naast het podiumU17 team net naast het podium, U15 vijftiende

Het Nederlands team onder 17, bestaande uit Fleur Maas, Gabi Fritsche, Tom Schreurs, Henrico van der Vegt en Luke Stauffer greep gisteren naast het brons op het EK voor jeugdteams in Praag. De Nederlandse ploeg onder 15 won op de slotdag en werd vijftiende.

Voor de Nederlandse ploeg onder 17 stond er op de slotdag veel op het spel. Het team van Ronny Vlassaks en Jason Morris was als zevende geplaatst, maar stond knap in de kleine finale tegen Zwitserland. Helaas wist geen enkele speler te winnen. Tom Schreurs verloor met 3-0, waar Gabi Fritsche en Henrico van der Vegt nog wel een game wisten te winnen. Ierland, waar Nederland van verloor in de halve finale, maakte het Engeland in de finale nog bijzonder lastig, maar ook zij konden niet voorkomen dat de Engelse ploeg weer de titel pakte.

De Nederlandse ploeg onder 15 wist op de slotdag wel te winnen. In de poule werd verloren van Engeland (3-0) en Spanje (2-1), waarna in de knock-out ook werd verloren van Schotland (2-1). Op de slotdag werd een prima win geboekt tegen Denemarken (2-1), waardoor ze het toernooi toch positief afsloten. Ook in de onder 15 categorie was Engeland de beste, zij versloegen thuisland Tsjechië in de finale.

Klik hier voor alle uitslagen van het EK U17.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?