Dutch Junior Open 2017 begonnenDutch Junior Open 2017 begonnen

De Dutch Junior Open 2017 is vanochtend van start gegaan. Vier dagen lang spelen jeugdspelers van over de hele wereld in het Frans Otten Stadion (FOS) in één van de acht categorieën. Wat mogen we van onze Nederlandse spelers verwachten?

Boys <13
In de Boys <13 voert Rowan Damming het startveld aan, wat veel Nederlanders kent. Ook Sam Gerrits (5/8) moet een topnotering kunnen halen. Verder spelen ook Hjalmer Mols, Evan Morris, Guido Lindner, Lars van Dongen, Hugo Idzes en Aiden Vetjens.

Girls <13
In de Girls <13 hebben Naomi Nohar en Elfi Markus beide dezelfde ranking. De meisjes zouden volgens de plaatsing de halve finale moeten halen, maar misschien zit er wel meer in?

Boys <15
Bij de Boys <15 is Knut Hogervorst dé man om op te letten. De spelers van MAX/Beverwijk kent een goed seizoen en kan met zijn 9/12 plaatsing wel eens verrassen. De andere Nederlandse jongens zijn Valentijn Hofman, Romeo Marino, Finley Murronmaa, Lex Oreel en Rens Winkler.

Girls <15
Ook bij de Girls <15 maar twee Nederlandse speelsters. Nederlands kampioen <15 Lianka Radzyminski heeft een 13/16 plaatsing meegekregen. Verder speelt ook Feline Posdijk het toernooi in de hoofdstad.

Boys <17
De grootste categorie in het toernooi is de Boys <17. Maar liefst 78 spelers doen mee waarvan negen landgenoten. Luke Stauffer (9/12) is als hoogste geplaatst en heeft een prima loting. Ook Henrico van der Vegt (17/24) en Tom Schreurs (25/33) zouden hoge ogen moeten kunnen gooien.
Stan Al, Tjeu Dubbeldam, Jerry Bisschops, Beau Jourdin, Joël Hoogeveen, Pieter de Loos en Chester Chan spelen ook in deze categorie.

Girls <17
Fleur Maas is als eerste geplaatst in de Girls <17. Na haar knappe overwinning in Keulen afgelopen weekend is ze favoriet nummer één. Daniek Krukkert (5/8) moet volgens de organisatie ook nog minimaal de kwartfinale kunnen halen. Verder spelen ook nog 'MeerSquashers Catlyn van Maas de Bie en Emme-lotte Boon.

Boys <19
In de <19 categorieën is het deelnemersveld minder sterk dan in andere jaren. Op hetzelfde moment wordt namelijk het WK jeugd gespeeld in Nieuw-Zeeland. Thijs Roukens (3/4) is mede om die reden vrij hoog geplaatst en zou wel eens voor het podium kunnen strijden. Naast Roukens is ook Frank Goossens (5/8) hoog geplaatst. Verder zien we ook Dennis Krukkert, Nick Kamperman en Bjarni Kemperman op de lijst.

Girls <19
Ook in de Girls <19 zien we veel hoge plaatsingen voor landgenoten. Juliette Permentier (3/4), Daphne Timmer (5/8), Megan van Drongelen (5/8) en Gabi Fritsche (9/12) zouden allemaal wel eens ver kunnen komen. Milenka Kiers en Nienke Veldkamp zijn de laatste landgenoten die meedoen aan de Dutch Junior Open.

Wil je het toernooi volgen en alle schema's zien? Klik dan hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?