Veel madailles NL jeugd op DJO 2017Veel medailles Nederlandse jeugd op DJO 2017

De Nederlandse jeugd heeft prima gepresteerd tijdens de Dutch Junior Open 2017. Met vier medailles en drie vierde plekken was het prestigieuze toernooi een stuk beter verlopen dan vorig jaar.

Boys <13
De eerste Nederlandse medaille werd behaald in de Boys <13. Rowan Damming was al eerste geplaatst, maar verloor van de Egyptenaar Abdallah Amr in de halve finale (3-1). In de strijd om het brons kwam Damming 0-2 achter (6-11, 7-11), maar kwam hij zeer knap terug in de wedstrijd door de derde game met 13-11 binnen te halen. Ook de vierde (11-8) en vijfde (11-7) game gingen naar Damming.

Naast Damming speelde ook Sam Gerrits goed op het toernooi. Hij eindigde op een zevende plek. Hjalmer Mols (19e), Guido Lindner (22e), Evan Morris (31e), Aiden Vetjens (32e), Lars van Dongen (34e), Hudo Idzes (40e) en Wesley Chan (42e) speelden ook nog mee in de drukbezette categorie.

Girls <13
In de Girls <13 hadden we met Elfi Markus en Naomi Nohar twee ijzers in het vuur. Beide speelsters verloren met 3-0 hun halve finale, waarna ze elkaar troffen in de kleine finale. Nohar kwam 2-0 voor (11-5, 12-10), waarna Markus de stand gelijk trok (8-11, 10-12). In de spannende laatste game was het uiteindelijk Nohar (11-9) die het podium op mocht.

Boys <15
In de Boys <15 is het lang zoeken naar de eerste Nederlander. Knut Hogervorst verloor zijn eerste twee partijen, maar boekte daarna drie knappe overwinning, waardoor hij 25e werd. Valentijn Hofman deed het ietsje minder met een 31e plek. Finley Murronmaa (45e), Lex Oreel (46e), Lex Winkler (47e) en Romeo Marino (51e) eindigde dicht bij elkaar.

Girls <15
In de Girls <15 hadden we twee meisjes die meededen. Nederlands kampioen Lianka Radzyminski verloor haar openingspartij helaas met 2-3, waardoor ze gelijk onder in het schema kwam. Ze werd uiteindelijk nog 20e. Feline Posdijk kende een lastig toernooi, zij werd 28e.

Boys <17
Met onder andere Luke Stauffer, Henrico van der Vegt en Tom Schreurs mochten we in de Boys <17 ook hopen op een goed resultaat. Helaas was van der Vegt de beste Nederlander op plek 24. Schreurs raakte ze geblesseerd in zijn tweede ronde partij, terwijl Stauffer 29e werd.
Pieter de Loos (40e), Tjeu Dubbeldam (52e), Stan Al (54e), Jerry Bisschops (55e), Beau Jourdin (57e) en Chester Chan (62e) waren de andere Nederlanders.

Girls <17
Fleur Maas haalde in de Girls <17 de enige finaleplaats van het weekend. De speelster van Victoria Squash Rotterdam kwam tot tweemaal terug in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk toch in vijf games van Katie Malliff (11-9, 1-11, 11-5, 9-11, 11-6).
De tweede knappe prestatie kwam op naam van Daniek Krukkert. Zij werd uiteindelijk 4e. Catlyn van Maas de Bie (34e) en Emme-lotte Boon (38e) speelden ook nog in het toernooi.

Boys <19
Thijs Roukens boekte een knappe prestatie in de Boys <19. Hij verloor één keer en werd uiteindelijk vijfde. Ook Frank Goossens speelde een prima toernooi met een 13e plek. Dennis Krukkert (22e), Nick Kamperman (44e) en Bjarni Kemperman (52e) waren de andere Nederlanders.

Girls <19
Gabi Fritsche en Megan van Drongelen stonden in de halve finale van de Girls <19. Beide speelsters verloren helaas en troffen elkaar voor het brons in de kleine finale. Het was Fritsche die 0-2 voorkwam (9-11, 8-11) en die de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. In de derde game kwam van Drongelen knap terug (12-10), waarna de laatste twee games 'een makkie' waren (11-4, 11-2).
Juliette Permentier (10e), Daphne Timmer (12e), Milenka Kiers (15e) en Nienke Veldkamp (21e) speelden ook nog.

Klik hier voor alle uitslagen, de draws en de winnaars van de Dutch Junior Open Squash 2017.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?