Winst voor Australië en Nieuw-Zeeland op WK Dubbel

Op zaterdag 5 augustus werden de finales van het WK Dubbel in Manchester gespeeld. Er zat geen winst in voor de Britse thuisspelers, na spannende wedstrijden behoudt Nieuw-Zeeland zowel de Dames als de Gemende gouden medailles. Australië veroverde de titel bij de Mannen. 

‘Kiwi' Joelle King (PSA-12) was de ster van de dag. Eerst won ze samen met Amanda Landers-Murphy (PSA-47) in de Damesfinale met 9-11, 11-1 en 11-10 van de Engelse Jenny Duncalf (PSA-27) en Alison Waters (PSA-9). Daarna speelde de nummer 12 van de wereld met Paul Coll (PSA-12) tegen het Engelse paar Alison Waters en Daryl Selby (PSA-13) in de gemengde finale. De eerste game ging met 11-8 naar Coll en King, de tweede game ging met 9-11 naar de tegenstanders en de beslissende game werd met 11-6 door de Nieuw-Zeelanders gewonnen. 

Coll zei na het winnen van goud in Manchester: ‘'We voelden ons goed vandaag. In de tweede game lieten we wat steken vallen, maar we kregen al snel de leiding in de eerste en derde game. We hebben een geweldige team spirit in het Kiwi-kamp. Het is een zware week geweest om het seizoen mee te starten, maar we hebben veel plezier gehad. We zijn blij dat we teruggaan met meer gouden medailles!’'

Bij de finale van de Heren wisten de Australiërs Ryan Cuskelly (PSA-14) en Cameron Pilley (PSA-18) te winnen van voormalige Schotse kampioenen Alan Clyne (PSA-26) en Greg Lobban (PSA-45). In 34 minuten ging de winst met 11-6 en 11-3 naar de ‘Aussies’. 

Naast zilveren medailles werden er ook bronzen medailles uitgereikt aan de verliezende halve finalisten. Naast Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland en Schotland, zijn er ook medailles naar India en Wales gegaan.

Klik hier voor alle uitslagen van het WSF World Doubles Squash Championships 2017 in Manchester. Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?