Eerste interactieve squashbaan van Nederland bij Nieuwe SlootEerste interactieve squashbaan van Nederland bij Nieuwe Sloot

Op zaterdag 14 oktober is het wereld squashdag. Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot grijpt deze dag aan om tijdens een Open Dag op één van de tien squashbanen een interactief systeem te introduceren; interactiveSquash.

InteractiveSquash zal voor zowel gevorderden als beginners prachtige mogelijkheden bieden om het spelletje squash intenser te laten beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de door de beamer geprojecteerde objecten hierop reageren door bijvoorbeeld te verdwijnen of punten op te leveren. Interim squash manager Marc Veldkamp: “Het systeem waardeert de squashbaan op naar een baan met digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn in de basis ontwikkeld om nieuwe (jeugdige) squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers op een compleet nieuwe manier hun niveau te verbeteren.”

Opening op wereldsquashdag 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober kunnen spelers tijdens de Open Dag bij Nieuwe Sloot voor het eerst gebruik maken van de interactieve squashbaan. Vanaf 13:00 uur start het openingsprogramma. Ook andere squashcentra uit het gehele land tonen nu al hun interesse en willen kennismaken met deze innovatie. Trainer/coach Ken Flynn is blij met de extra trainingsfaciliteiten. Flynn:”Squash leer je door veel te trainen en veel wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. Dit systeem gaat de jeugd nog vaker naar de club trekken; dat is toch great?!”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?