SportCity Dordrecht en MeerSquash pakken kopSportCity Dordrecht en 'MeerSquash pakken kop

De eerste avond van de Dunlop Heren Eredivisie heeft geen verrassingen opgeleverd. Labee Group / SportCity Dordrecht en 'MeerSquash staan na een ruime openingszege aan kop gevolgd door Victoria Squash Rotterdam. Poort80/MAX, CS Drachten Froconsur en Sportcentrum Match opende met een nederlaag.

De nummer twee van afgelopen seizoen, Victoria Squash Rotterdam, kreeg de nieuwkomer uit de eredivisie op bezoek. CS Drachten maakte hun debuut op het hoogste niveau. De ploeg van Sipke Wiersma kwam met Mahesh Mangaonkar (PSA-67), Roee Avraham (PSA-160) en Thijs Roukens in actie. Victoria zette daar met Joel Makin (PSA-46), Nederlands kampioen Piëdro Schweertman en Joris Wagenaar een sterke ploeg tegenover.
De openingspartij ging tussen Wagenaar en Roukens. De partij was gelijkwaardig, maar ging toch met 0-3 naar de in Hoofddorp woonachtige Roukens (10-12, 9-11, 6-11). Op positie één was het vervolgens aan Makin om de stand gelijk te brengen. De Welshman slaagde daar goed in (11-9, 11-7, 7-11, 11-1) met een 3-1 zege tot gevold. Het was voor Drachten vervolgens hopen op een stunt van Avraham in de partij tegen Schweertman, maar die bleef voor hun helaas uit (11-6, 11-8, 12-10). Door de zege pakt Victoria 9 punten en staan ze op een derde plek, Drachten pakt 4 punten en staat vijfde.

Labee Group / SportCity Dordrecht opende het eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen Poort80/MAX. De 37-jarige Rene Mijs liet in de openingspartij zien nog steeds prima te kunnen squashen en versloeg Roel Zwagerman met 3-0 (11-7, 11-4, 11-6). Op positie één was het aan Lucas Serme (PSA-42) om de wedstrijd binnen te halen tegen Jens Schoor (PSA-72). De winst ging echter naar de Duitser, waardoor ook hier de derde wedstrijd cruciaal was (11-7, 8-11, 9-11, 11-4 en 8-11). Voor de neutrale toeschouwer was het jammer dat Dylan Bennet Roberto Kalshoven zich geen illusies liet maken. Bennet haalde de wedstrijd met 3-0 binnen (11-1, 11-7, 11-6), waardoor SportCity Dordrecht de wedstrijd winnend afsloot. 

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen 'MeerSquash en Sportcentrum Match. Op papier zou de wedstrijd niet zo spannend moeten zijn, maar het tegendeel was waar. Nick Kuys opende sterk tegen Natalie Grinham en kon de wedstrijd al in drie games binnenhalen (7-11, 2-11, 11-7, 14-12, 6-11). Op positie één speelde Tim Weber voor 'MeerSquash tegen Marc ter Sluis (PSA-254), die zijn eerste wedstrijd speelde voor Match. Ter Sluis speelde zeer sterk tegen de Duitser en mocht zelfs ruiken aan de overwinning. Helaas voor hem was Weber nét iets sterker in de laatste twee games (11-8, 9-11, 11-13, 11-9, 11-4).
De laatste pot was een Nederlands onderonsje tussen Bart Ravelli en Tom Lucas. Ravelli had het in de eerste game nog lastig, maar haalde daarna de winst binnen (11-7, 11-3, 11-2).

Door het oneven aantal teams in de eredivisie was landskampioen Coulisse/Twente vrij. Over twee weken gaat de eredivisie weer verder met CS Drachten - 'MeerSquash, Twente - Victoria Rotterdam en Match - SportCity Dordrecht. Klik hier voor de stand en het schema van de Dunlop Heren Eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?