Druk bezet Rotterdam OpenDruk bezet Rotterdam Open

De Rotterdam Open kende afgelopen weekend een succesvolle editie. Op zaterdag werd er een regulier toernooi gespeeld, met 84 inschrijvingen. De zondag stond in het teken van het dubbelen en kwam de jongste jeugd in actie.

Op de zaterdag werd er gespeeld in zeven categorieën. Voor de Dames A én voor de Heren A was er zelfs prijzengeld te verdienen, waardoor er op alle fronten weer een volwaardig toernooi ontstond.
Bij de vrouwen won Melissa Chan de Dames C/D. Na een poulefase was ze de sterkste in de halve finale (3-0) en finale (3-1). Clubspeelster Lianka Radzyminski was overduidelijk de sterkste in de Dames B. Zij versloeg leeftijdsgenoot Elfi Markus in de finale, nadat die geblesseerd op moest geven in de derde game. In de hoogste damescategorie was er ook bijna succes voor de thuisclub. Fleur Maas kwam 0-2 voor tegen Judith Diepeveen (3-11, 7-11), maar zag Diepeveen toch weer terug komen in de wedstrijd (11-6, 11-9). Ook de beslissende laatste game ging naar de international (11-6).

Bij de mannen waren er vier verschillende winnaars. Romeo Marino was de sterkste in de Heren D, dat met 26 inschrijvingen de grootste categorie van de dag was. Sjoerd van Belle deed het één categorie hoger net zo goed. Hij won de Heren C. In de Heren B maakten Hernan Guidi en Bart Bielars er een spektakel stuk van. Met 13-11, 18-16 en 11-8 ging de wedstrijd uiteindelijk naar Guidi.

In de Heren A waren er, mede door het prijzengeld, acht inschrijvingen. Toernooifavoriet Piëdro Schweertman maakten in eigen huis zijn rol waar. Hij versloeg in de finale de Belgische kampioen Joeri Hapers (PSA-166) met 3-1 (12-10, 11-9, 8-11, 11-7). De derde plek was voor Thijs Roukens die Rene Mijs opzij zette (11-5, 11-9, 9-11, 11-8).

Een dag later kwamen de meeste spelers weer in actie tijdens het dubbelen. Fleur Maas & Thijs Roukens bekroonde hun prima weekend met een overwinning in de Mix Top. Ook Milenka Kiers & Daphne Timmer en Bas Kamphuys & Viktor Marree waren de beste in respectievelijk de Dames Top en Heren Top. Bas van Wijck & Carlijn de Zwijger (Mix Subtop) en Lars van der Heide & Elmer Smaling (Heren Subtop) mochten ook op het hoogste treetje staan.
Voor de jongste jeugd was er ook een speciale categorie opgezet. Hier was Jack van Drongelen nét ietsje beter dan Aiden Vetjens.

Klik hier voor alle uitslagen van de Rotterdam Open.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?