Maas en Gerrits pakken medaille op BJOMaas en Gerrits pakken medaille op Belgian Junior Open

Fleur Maas en Sam Gerrits hebben een medaille gepakt op de Belgian Junior Open afgelopen weekend. In Herentals deden maar liefst 27 landgenoten mee. Hoe verging het de andere jeugdspelers?

Boys <13
Sam Gerrits was als eerste geplaatst bij de Boys <13 en speelde een sterk toernooi. Helaas was hij niet opgewassen tegen de uit Engeland afkomstige Caleb Boy, die het toernooi ook won. Gerrits pakte wel een knappe derde plek door de nummer twee geplaatst te verslaan (11-5, 11-6, 11-8). Ook Lars van Dongen speelde mee in deze categorie. Hij werd 20e.

Boys <15
In de Boys <15 waren er flink wat hoge noteringen. Zo werd Sebastiaan Hofman helaas nét vierde. Hij verloor de halve finale met 3-0 van de uiteindelijke winnaar. Eerder had hij wel Knut Hogervorst uitgeschakeld, hij werd vervolgens 13e. Rowan Damming eindigde keurig tussen beide landgenoten in. De jonge Damming werd 8e in de Boys <15. Hjalmer Mols (26e), Valentijn Hofman (31e) en Romeo Marino (33e) eindigde verderop in het deelnemersveld.

Girls <15
Lianka Radzyminski en Elfi Markus speelde in de Girls <15. Beide wonnen in de eerste ronde, maar verloren in de kwartfinale van de uiteindelijke finalisten. Radzyminski wist uiteindelijk via twee knappe overwinningen de vijfde plek te pakken. Markus werd 8e.

Boys <17
In de Boys <17 vinden we de eerste Nederlander pas terug op plek 17. Tom Schreurs verloor in de tweede ronde, maar wist daarna al zijn partijen te winnen. Pieter de Loos (30e), Tjeu Dubbeldam (33e) en Joel Hoogeveen (40e) deden ook nog mee.

Girls <17
Daniek Krukkert was de beste Nederlandse in de Girls <17. Zij won haar eerste twee partijen, maar ging daarna uit het toernooi en eindigde op een 8e plek. Ook Feline Posdijk (18e) en Carlijn de Zwijger (19e) speelde mee in deze categorie.

Boys <19
Luke Stauffer zette een hele goede prestatie neer dit weekend door 9e te worden in de Boys <19. Hij versloeg onder andere Henrico van der Vegt, die later in het toernooi moest opgeven. Ook Bjarni Kemperman (20e) en Nick Kamperman (22e) speelde mee in de koningsklasse.

Girls <19
De beste prestatie kwam weer van Fleur Maas, die keer in de Girls <19. Maas speelde zowel in de kwartfinale, als in de halve finale een pittige vijfsetter. In beide gevallen kwam ze als winnares uit de strijd. Ook de finale duurde uiteindelijk vijf sets, maar deze ging aan haar neus voorbij. De uit Oekraïne afkomstige Nadiya Usenko kwam 0-2 achter, maar wist de wedstrijd toch nog om te draaien (8-11, 2-11, 11-8, 11-2, 11-4). Juliette Permentier (10e), Daphne Timmer (12e) en Nienke Veldkamp (16e) waren ook vertegenwoordigd in de hoogste meisjes klasse.

Klik hier voor alle uitslagen van de Belgian Junior Open 2017.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?