SportCity Dordrecht en twente blijven ongeslagenSportCity Dordrecht en Twente blijven ongeslagen

Labee Group/SportCity Dordrecht en Coulisse/Twente zijn na drie speelronden nog steeds ongeslagen in de Dunlop Heren Eredivisie. Beide teams sloegen moedige pogingen van respectievelijk CS Drachten / Froconsur en 'MeerSquash af.

SportCity Dordrecht kreeg in eigen huis CS Drachten op bezoek, die nog steeds wachten op hun eerste overwinning. Ook gisterenavond werd er net niet gewonnen voor de nieuwkomer in de eredivisie. Op positie drie kreeg Rene Mijs zijn revanche tegen Thijs Roukens. Vorig week verloor de ervaren Mijs nog tijdens de Rotterdam Open, maar in de eredivisie liet hij zien dat ervaring belangrijk is (9-11, 11-6, 11-9, 11-8).
Sebastiaan Weenink kwam gisterenavond voor het eerst in actie voor de club uit Dordrecht. Hij kon niet stunten tegen Mahesh Mangaonkar (PSA-69), die al voor de derde keer in actie kwam voor CS Drachten. Mangaonkar gunde de Nederlands kampioen uit 2016 maar 13 punten (11-5, 11-5, 11-3). De beslissende partij ging vervolgens tussen Dylan Bennett en Victor Crouin (PSA-125). De pas 18-jarige Fransman kon twee games geweldig meenemen (12-10, 3-11), maar moest daarna de wedstrijd en de partij aan Bennett laten (11-5, 11-9).
Door de 9-4 overwinning blijft Dordrecht aan kop in de eredivisie met 32 punten uit drie wedstrijden.

De andere ongeslagen ploeg in de hoogste divisie is Coulisse/Twente. De landskampioen van vorig seizoen kwam met een ijzersterke opstelling naar Hoofddorp, maar liep bijna tegen een nederlaag aan. Laurens Jan Anjema opende op positie drie tegen Bart Ravelli, een wedstrijd die papier voor Anjema zou zijn. Toch stond het na vier games gelijk (14-12, 2-11, 3-11, 12-10) en stond het 8-8 in de beslissende game. Hierheen bleek Anjema nét iets fitter en sterker waardoor de belangrijke winst werd binnengehaald.
Op de nummers één positie stonden Paul Coll (PSA-9) en Alyn Clyne (PSA-24) tegenover elkaar. De twee wereldtoppers lieten geweldig lange rally's zien, maar Coll bleek de betere speler (11-5, 11-5, 11-7). In de laatste wedstrijd van de avond was het juist andersom. Raphael Kandra (PSA-41) liet niets heel van zijn landgenoot Tim Weber (1-11, 9-11, 5-11).
Twente staat door de 9-5 overwinning derde op 11 punten achterstand op Dordrecht maar heeft nog één wedstrijd tegoed.

Poort80/MAX speelde de derby tegen Sportcentrum Match waar het ook op de laatste partij van de dag aan kwam. Nick Kuys zette zijn goede reeks voort door op plek drie vriend Roel Zwagerman te kloppen (1-11, 8-11, 6-11). Kopman Jens Schoor (PSA-75) zette de ploeg snel op gelijk hoogte tegen Marc ter Sluis (PSA-198) (11-6, 11-2, Opgave), waardoor Carsten Schoor tegen Roshan Bharos (PSA-245) de beslissing moest brengen. In een spannende wedstrijd was het Schoor die de wedstrijd en de partij binnenhaalde (11-9, 8-11, 11-1, 12-10).

Door het oneven aantal teams in de Dunlop Heren Eredivisie was Victoria Squash Rotterdam vrij. Klik hier voor het schema, de uitslagen en de stand.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?