Van der Heijden haalt ook hoofdtoernooiVan der Heijden haalt ook hoofdtoernooi Hong Kong Open

Milou van der Heijden (PSA-40) heeft het hoofdtoernooi gehaald van de Hong Kong Squash Open 2017. Het is alweer het vierde toernooi op rij dat ze in de main draw actief is. Morgen treft ze de uit Wales afkomstige Tesni Evans (PSA-16).

In de eerste ronde van de kwalificatie kwam onze landgenote 0-2 achter (7-11, 4-11) tegen Hana Moatez (PSA-68) uit Egypte. De pas 17-jarige Egyptische verslikte zich echter in het spel van de tweevoudig Nederlands kampioene, die knap de drie volgende games pakte (11-9, 11-5, 11-3). In de tweede ronde speelde ze tegen Misaki Kobayashi (PSA-39). Vorig jaar kreeg ze nog 3-0 klop van de Japanse tijdens de kwalificatie van de US Open. Deze keer kwam ze 1-2 achter (11-8, 14-16, 7-11), maar vocht ze zich weer terug (11-7, 11-7).

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft ze Tesni Evans uit Wales. In april ging van der Heijden nog met 3-0 onderuit, maar in deze vorm is er wellicht iets mogelijk. Klik hier voor de draw van de Hong Kong Open.

Voor van der Heijden is het na de US Open alweer de tweede keer van dit squashseizoen dat ze in het hoofdtoernooi staat van World Series evenement. Toen was Joelle King (PSA-9) te sterk.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?