Coulisse/Twente zet grote stap naar nieuwe landstitelCoulisse/Twente zet grote stap naar nieuwe landstitel

Coulisse/Twente heeft gisteren een grote stap gezet naar een nieuwe landstitel door koploper Labee Group/SportCity Dordrecht op een grote nederlaag te trakteren. Achtervolger 'MeerSquash liep eveneens averij op, terwijl CS Drachten / Froconsur voor het eerst mocht juichen in de hoogste divisie van ons land.

In en tegen Twente kreeg SportCity Dordrecht de lastige opgave om het sterrenteam van Henk Meulenbelt te verslaan. Met Omar Abdel Meguid (PSA-34), Raphael Kandra (PSA-41) en Laurens Jan Anjema kon de landskampioen van vorig jaar weer beschikken over een sterk team. Dordrecht trof de wedstrijd aan met zekerheden Dylan Bennett en Rene Mijs, aangevuld met Peter Creed (PSA-63) uit Wales. Rene Mijs opende tegen Laurens Jan Anjema, maar kon niet voor een stunt zorgen (11-4, 11-8, 11-8), waarna de Egyptenaar Abdel Meguid de wedstrijd gelijk besliste tegen Creed (11-7, 11-7, 12-10). In de laatste partij van de avond stuntte Bennett bijna tegen de in vorm verkerende Kandra, maar hij verspeelde een 0-2 voorsprong (3-11, 8-11, 11-2, 11-9, 11-2).
Ondanks de 12-2 nederlaag blijft SportCity Dordrecht bovenaan staan in de Dunlop Heren Eredivisie, al volgt Twente op één punt mét een wedstrijd minder gespeeld.

In Rotterdam werd de kraker Victoria Squash Rotterdam - 'MeerSquash gespeeld. Op positie 3 opende Joeri Hapers (PSA-166) en Bart Ravelli furieus. Beide mannen wilden niet voor elkaar onderdoen, wat resulteerde in een spannende vijfsetter die uiteindelijk naar de Belg ging (6-11, 11-4, 9-11, 11-8, 11-9). Het was vervolgens aan Cameron Pilley (PSA-19) om de partij binnen te halen voor zijn ploeg. Hij trof in Paul Coll (PSA-9) een tegenstander waar hij al vaker tegen speelde. Ook deze partij duurde uiteindelijk vijf games, ditmaal in het voordeel van 'MeerSquash (9-11, 12-10, 5-11, 12-10, 9-11).
Zoals vaker dit seizoen moest was de derde partij van de avond beslissend voor de bonuspunten. Piëdro Schweertman won de laatste ontmoetingen telkens van Tim Weber, maar had het gisterenavond heel lastig met de Duitser. Weber kwam 1-2 voor (11-9, 2-11, 4-11), maar kon niet voorkomen dat de Nederlands kampioen de wedstrijd binnensleepte (11-2, 11-7).

In Drachten was het gisterenavond feest door de eerste overwinning van de club in de eredivisie. Ook hier konden de toeschouwers lang genieten van topsquash, aangezien er net als in Rotterdam drie vijfsetters op het menu stonden. Thijs Roukens opende sterk tegen Roberto Kalshoven na een 1-2 achterstand (9-11, 11-5, 4-11, 11-9, 11-7). Het was aan kopman Daryl Selby (PSA-15) om de partij binnen te halen, maar de Engelsman had het zeer lastig met Iker Pajaras (PSA-68). De Spanjaard kwam 0-2 voor (10-12, 11-13), maar gaf de wedstrijd daarna weg aan Selby (11-4, 11-3, 11-3).
Ook in de wedstrijd erna werd het een vijfsetter. Ditmaal waren Mahesh Mangaonkar (PSA-69) en Jens Schoor (PSA-75) de hoofdrolspelers. De Duitser kwam 2-0 voor (11-13, 9-11), zag de Indiër langszij komen maar haalde toch zijn match binnen (11-4, 11-7, 9-11).

Door het ongelijke aantal teams in de Dunlop Heren Eredivisie is Sportcentrum Match vanavond vrij. Klik hier voor de stand, alle uitslagen en het speelschema. Op woensdag 6 december staat de volgende ronde van de Dunlop Heren Eredivisie op de planning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?