Draws WK Squash 2017 zijn bekendDraws WK Squash 2017 zijn bekend

De draws voor het WK, dat van 8 tot 17 december in Manchester wordt gehouden, zijn bekend gemaakt. De Nederlandse inbreng komt van Milou van der Heijden (PSA-40). Zij moet eerst spelen in de kwalificatie om de main draw te bereiken.

Bij de vrouwen voert Nour El Sherbini (PSA-1) het deelnemersveld aan. De 22-jarige Egyptische heeft een lastige loting met de als vijfde geplaatste Nouran Gohar (PSA-5) in haar kwart. Raneem El Welily (PSA-2) kan Nicol David (PSA-6) treffen, terwijl Camille Serme (PSA-3) en Laura Massaro (PSA-4) het wellicht moeten opnemen tegen respectievelijk Sarah-Jane Perry (PSA-7) en Nour El Tayeb (PSA-8) in de kwartfinale. Voor een mogelijke verrassing is het uitkijken naar Joelle King (PSA-9), al mogen we dat eigenlijk geen verrassing meer noemen.

De grote afwezige dit toernooi blijft Amanda Sobhy (PSA-23). De Amerikaanse is nog steeds niet in staat om te spelen. Ook Jenny Duncalf (PSA-27) was er bijna niet bij dit toernooi, maar zij werd gered met een wildcard.

Bij de mannen is Gregory Gaultier (PSA-1) als eerste geplaatst. De Fransman staat alweer zes maanden bovenaan de PSA World Ranking en zal gebrand zijn op een goed resultaat aangezien hij vorig jaar geblesseerd moest opgeven. Karim Abdel Gawad (PSA-2) pakte vorig jaar de titel in een finale tegen Ramy Ashour (PSA-11). Ook dit jaar behoort dit weer tot de mogelijkheden.

Van de top-8 geplaatste spelers zal Mohamed Elshorbagy (PSA-3) het minst blij zijn met deze loting. Hij treft Mazen Hesham (PSA-39) in de eerste ronde en zit in het deel met Ashour. Verder kan hij Nick Matthew (PSA-5) tegenkomen in de kwartfinale en Gaultier in de halve finale. Het onderste gedeelte oogt iets zwakker met Abdel Gawad, Ali Farag (PSA-4), Marwan Elshorbagy (PSA-6) en Tarek Momen (PSA-7).

De grote afwezige bij de mannen is Fares Dessouky (PSA-8). Hij raakte geblesseerd in Hong Kong en kan niet in actie komen.

Klik hier voor de gehele draw van het WK Squash 2017.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?