Egypte overduidelijk de sterkste op WK landenteamsEgypte overduidelijk de sterkste op WK landenteams

Egypte was veruit de sterkste op het WK voor landenteams afgelopen week in Marseille. Met louter topspelers in de selectie wonnen ze in de finale eenvoudig van Engeland.

Voor de derde keer op rij stonden Egypte en Engeland in de finale van het WK landenteams. De eerste keer ging de titel naar Egypte, de tweede keer was hij voor Engeland. In de derde finale tussen beide grootmachten was Engeland de underdog, maar met Nick Matthew (PSA-6), James Willstrop (PSA-10) en Daryl Selby (PSA-15) in de selectie was een stunt niet uitgesloten.

Egypte was het toernooi nog geen enkel moment in de problemen gekomen en ook in de finale dicteerde ze van begin tot eind. Zelfs zonder Ramy Ashour (PSA-17) op te stellen (kans op een blessure), maar met Ali Farag (PSA-3), Karim Abdel Gawad (PSA-4) en Marwan Elshorbagy (PSA-5) beschikten ze bijna over de gehele wereldtop. Abdel Gawad opende sterk tegen Matthew en had iets langer dan een half uur nodig om de drievoudig wereldkampioen te verslaan (11-9, 11-3, 11-7). In de derde game moest de Engelsman ook nog naar de kant voor een blessure behandeling, waarna hij nog terugkwam in de game. Hij kon echter niet voor komen dat Gawad Egypte op voorsprong zette.

In de tweede wedstrijd liet Farag zien waarom hij dé man in vorm is. Willstrop had zelden antwoord op het spel van de nummer drie van de wereld (11-5, 11-9, 11-5), waardoor Elshorbagy niet meer in actie hoefde te komen.

Australië en Hong Kong delen het brons, voor Frankrijk (5e), Nieuw-Zeeland (6e), India (7e) en Schotland. Nederland ontbrak op het mondiale landentoernooi. Klik hier voor alle uitslagen van het WK landenteams in Marseille.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?