Twente pakt koppositie over in Dunlop Heren EredivisieTwente pakt koppositie over in Dunlop Heren Eredivisie

Coulisse/Twente heeft gisteren de koppositie overgenomen in de Dunlop Heren Eredivisie. Door de volle mep te pakken uit bij Poort80/MAX hebben ze nu net zoveel punten als Labee Group/SportCity Dordrecht, die één punt minder pakten in de thuiswedstrijd tegen Victoria Squash Rotterdam.

Voor aanvang van speelronde vijf was Coulisse/Twente de enigste ploeg die nog ongeslagen was in de Dunlop Heren Eredivisie. Ook uit bij Poort80/MAX maakte de landskampioen van vorig seizoen geen fout. Lucas Wirths had op positie drie geen enkel probleem met Roel Zwagerman (3-11, 5-11, 3-11), waarna kopman Simon Rösner (PSA-9) de wedstrijd tegen landgenoot Jens Schoor (PSA-85) besliste. Voor de bonuspunten mochten Laurens Jan Anjema (Twente) en Roberto Kalshoven (MAX) nog de baan op, waarbij Kalshoven nog knap één game pakte (8-11, 5-11, 11-9, 3-11).
Door de overwinning staat Twente met 45 punten uit vier wedstrijd bovenaan in de hoogste divisie van ons land.

Labee Group/SportCity Dordrecht verdedigde in eigen huis de koppositie tegen Victoria Squash Rotterdam. De landskampioen van twee jaar terug speelde met Mathieu Castagnet (PSA-27), Lucas Serme (PSA-41) en Rene Mijs in een ijzersterke opstelling. Desondanks konden ze nét niet voorkomen dat Twente langszij kwam. Rene Mijs liep op drie tegen een onverwachte nederlaag aan. Joris Wagenaar was hem met 2-3 de baas (8-11, 11-2, 16-14, 8-11, 9-11).
Op één liet Castagnet dit jaar voor het eerst zijn kunsten zien voor Dordrecht. Hij won in straight games van Piëdro Schweertman (11-7, 11-6, 11-7). De laatste partij zorgde vervolgens voor de beslissing. Hierin liet Lucas Serme zien een maatje te groot te zijn voor Evan Williams (PSA-91) (11-4, 11-4, 14-12).

De derde partij van de avond was misschien wel de meest spannende. Sportcentrum Match kreeg de mannen van CS Drachten / Froconsur op bezoek. Thijs van der Pluijm liet op positie drie zien liet in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zien prima in vorm te zijn. Hij versloeg Ishmael Mubure met 3-1 (12-10, 6-11, 11-8, 12-10). Op plek één wist Marc ter Sluis (PSA-191) vervolgens zijn eerste eredivisie wedstrijd van het jaar te winnen. Bij de seizoensopening (tegen Tim Weber) had hij nog wat pech, maar nu versloeg hij de hoger aangeslagen Roee Avraham (PSA-158) met 3-2 (11-13, 15-13, 4-11, 11-7, 11-6).
Door de overwinning van ter Sluis was de zege al na twee wedstrijden binnen. Nick Kuys wist helaas zijn goede spel van dit seizoen niet door te trekken tegen Thijs Roukens. Laatstgenoemde won zijn derde wedstrijd van het seizoen (5-11, 4-11, 1-11).

Na vijf wedstrijden staan Twente en SportCity Dordrecht gedeeld aan kop met 45 punten. 'MeerSquash (32 punten) en CS Drachten (29 punten) volgen op plek drie en vier. Victoria Squash Rotterdam (23 punten), MAX (20 punten) en Match (19 punten) zijn de drie onderste teams.

De Dunlop Heren Eredivisie gaat weer verder op woensdag 20 december. Dan krijgt 'MeerSquash SportCity Dordrecht op bezoek, speelt Twente thuis tegen Match en speelt Victoria de thuiswedstrijd tegen MAX. Klik hier voor de standen, alle uitslagen en het speelschema.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?