Schweertman en Gilis winnen Fitlink Open 2018Schweertman en Gilis winnen Fitlink Open 2018

Piëdro Schweertman en Tinne Gilis (PSA-60) hebben beslag gelegd op de Fitlink Open 2018. De jongste Gilis zus was veruit de beste bij de dames, terwijl Schweertman een pittige wedstrijd speelde tegen landgenoot Dylan Bennet.

Voor Tinne Gilis was de winst niet meer dan een formaliteit. In de drie partijen verloor ze geen enkele game en gaf ze nooit meer dan vier punten af in een game. Celine Walser (PSA-183), die verrassend genoeg in de finale stond ten koste van Sanne Veldkamp (PSA-129), kreeg drie keer met 11-3 om haar oren. De enige Nederlandse die meedoet aan het toernooi was Veldkamp. Zij werd uiteindelijk derde.

Bij de mannen was het een stuk spannender mede door de wijze van plaatsen. Alle ingeschreven PSA spelers waren op ranking eerst geplaatst. Zo kon het dus gebeuren dat onder andere Thijs Roukens (PSA-454) boven Nederlands kampioen Schweertman stond. Aan de finale was het echter niet af te lezen. Schweertman speelde daar tegen Dylan Bennett, nadat ze beide alles met 3-0 hadden gewonnen. In de finale kwam laatstgenoemde nog met 0-1 voor (9-11), maar dat was niet genoeg om de partij te winnen. Schweertman pakte zowel game 2 (11-5) als game 3 en 4 (11-9, 11-8).

Naast de twee nationale toppers kwamen ook Rene Mijs (3/4), Thijs Roukens (5), Marc ter Sluis (7/8) en Thijs van der Pluijm (9) in actie. Vooral de overwinningen van Mijs en Roukens op ter Sluis zijn interessant met het oog op het NK begin volgende maand.

Klik hier voor alle uitslagen van de Fitlink Open 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?