Leervolle ervaring Nederlandse jeugdLeervolle ervaring Nederlandse Jeugd

10 Nederlandse jeugdspelers hebben een goede week achter de rug. Vorige week speelden ze het sterkst bezette jeugdtoernooi ter wereld: de British Junior Open 2018. Een goede voorbereiding op het NK Jeugd <11, <15 en <19 dat dit weekend wordt gehouden bij Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn.

 In de jongste jongens klasse was Evan Morris de enige landgenoot. Na een bye in de eerste ronde verloor van de uiteindelijke nummer zeven van het toernooi. De zoon van trainer Jason Morris won daarna gelijk zijn derde partij, waarna hij na twee keer te verliezen knap 24e werd. Een goede prestatie van de jonge speler, die komend weekend één van de spelers is die wel eens op het podium kan komen. In dezelfde klasse bij de meisjes had de jonge Ruby Huisman het heel lastig. Niet gek aangezien het pas haar eerste buitenlandse toernooi was. Ze wist geen partij te winnen, maar kan deze ervaring wel meenemen naar een volgend toernooi!

Guido Lindner wisselde zijn prestaties knap af in de Boys <13. Hij verloor in de openingsronde, won daarna, verloor weer opnieuw, boekte weer een overwinning, verloor, maar eindigde weer knap met winst. De jonge Lindner werd daardoor 43e.

Een categorie hoger deden er drie Nederlanders mee. Sebastiaan Hofman had een bye in ronde 1 en won in ronde 2. Helaas trof hij de uiteindelijke winnaar van het toernooi in ronde 3, waardoor hij uiteindelijk maximaal 17e kon worden. Via twee winstpartijen en twee nederlagen eindigde hij knap op een 23e plek. De veel jongere Sam Gerrits en Valentijn Hofman hadden het veel lastiger in Birmingham. Beide eindigde in de achterhoede.

Elfi Markus was geplaatst in de Girls <15 en maakte die plaatsing waar. Ze won in de eerste ronde na een pittige partij (3-2), maar liep daarna tegen een paar nederlagen aan. Ze eindigde echter knap met twee winstpartijen, waardoor ze 29e werd.

In de Girls <19 hadden we vier Nederlandse meisjes spelen. Zoals altijd is de Girls <19 extreem lastig, omdat er flink wat PSA speelsters meedoen in deze categorie. Zo won Sivasangari Subramaniam (PSA-45) het toernooi voor Satomi Watanabe (PSA-48). De beste prestatie kwam van Gabi Fritsche. De Hoofddorpse won in de eerste ronde en nadat ze had verloren boekte ze nog twee overwinningen op rij. Helaas haalde ze net niet de finale van de plate en werd ze 20e. Juliette Permentier, Milenka Kiers en Daphne Timmer speelden ook het sterk bezette toernooi. Zij eindigde niet in de bovenste gedeelte van de uitslag.

Klik hier voor alle uitslagen van de British Junior Open 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?