Zevende speelronde Dunlop Heren EredivisieZevende speelronde Dunlop Heren Eredivisie 2017-2018

Vanavond staat de zevende speelronde van de Dunlop Heren Eredivisie op het programma. Koploper Coulisse/Twente speelt de lastige uitwedstrijd tegen CS Drachten / Froconsur, 'MeerSquash gaat op bezoek bij Poort80/MAX en Match ontvangt Victoria Squash Rotterdam.

De meest in het oog springende wedstrijd was in eerste instantie het onderonse in Friesland tussen thuisploeg CS Drachten en koploper Twente. De thuisploeg zou aantreden met zowel Ramy Ashour (PSA-14) en Daryl Selby (PSA-17), waardoor een overwinning meer dan waarschijnlijk was. Helaas voor de Nederlandse squashfans is Ashour afgehaakt met een blessure. Hierdoor schuift Selby naar positie één. De Engelsman wordt bijgestaan door Thijs Roukens en Derk Kuiper. Twente speelt zoals gebruikelijk in topwedstrijden met wereldtopper Simon Rösner (PSA-8). Door de blessure van Laurens Jan Anjema kan hij nu samen spelen met Raphael Kandra (PSA-42) en Nederlander Bastiaan Meulenbelt. 

Ook de wedstrijd tussen MAX uit Beverwijk en 'MeerSquash uit Hoofddorp is er één om van te smullen. De thuisclub zet Nicolas Mueller (PSA-27), Jens Schoor (PSA-84) en Roberto Kalshoven in. De bezoekers zette daar met Paul Coll (PSA-12), Jan van den Herrewegen (PSA-78) en Bart Ravelli op papier een iets sterkere opstelling tegenover. Kan 'MeerSquash in het spoor blijven van Twente of haken ze af in de strijd om de landstitel?

De derde partij van de avond gaat tussen Sportcentrum Match en Victoria Squash Rotterdam. De ploeg van Tom Lucas klopte vorige week geheel tegen de verwachting in koploper Twente in eigen huis. Vlak daarvoor werd ook CS Drachten al verslagen, waardoor ze morgen de derde overwinning op rij kunnen boeken. Daarvoor moeten ze wel eerst langs Piëdro Schweertman, Stephen Cooke en Julien van der Pelt. De mogelijkheden liggen er met Marc ter Sluis (PSA-196), Roshan Bharos (PSA-265) en Tom Lucas.

Door het oneven aantal teams in de Dunlop Heren Eredivisie is Labee Group/SportCity Dordrecht morgen vrij. De achtste speelronde van de eredivisie wordt op 31 januari gespeeld. Klik hier voor de stand, de uitslagen en het speelschema.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?