Twente en MeerSquash maken geen foutTwente en 'MeerSquash maken geen fout

Zowel koploper Coulisse/Twente als achtervolger 'MeerSquash hebben geen fout gemaakt in hun lastige uitwedstrijden tegen respectievelijk CS Drachten / Froconsur en Poort80/MAX. Ook Match wist weer te winnen, waardoor zij nu zijn gestegen naar de vierde plek in de Dunlop Heren Eredivisie.

De landskampioen van vorig seizoen, Coulisse/Twente, speelde op voorhand de lastige uitwedstrijd tegen CS Drachten. Zelfs toen Ramy Ashour (PSA-14) niet in staat bleek te spelen hadden ze met kopman Daryl Selby (PSA-17) en locals Thijs Roukens en Derk Kuiper een prima opstelling. In werkelijkheid bleek de koploper van de vaderslandse eredivisie een maatje te groot. Derk Kuiper verweerde zich nog goed tegen Bastiaan Meulenbelt, maar de geslepen Meulenbelt trok de wedstrijd naar zich toe (4-11, 13-11, 7-11, 4-11). Niet voor het eerst dit seizoen kon wereldtopper Simon Rösner (PSA-8) de winst gelijk binnenslepen voor zijn ploeg. Na drie games stond de boomlange Duitser alweer buiten de baan (3-11, 9-11, 9-11) en kon Twente met een gerust hart adem halen. De laatste partij van de avond ging tussen kind van de club Thijs Roukens en de nummer 2 van Duitsland Raphael Kandra (PSA-42). De vliegensvlugge Duitser had dit seizoen nog niet verloren in de Eredivisie en maakte ook nu geen fout (9-11, 4-11, 2-11).
Door de 1-12 overwinning van Twente blijven ze bovenaan in de Dunlop Heren Eredivisie. De volgende speelronde is de ploeg uit Hellendoorn echter vrij, waardoor ze vrijwel zeker de koppositie gaan moeten afgeven.

'MeerSquash ligt in pole-position om februari te beginnen als koploper door de moeizame overwinning uit bij MAX Beverwijk. Kopman Paul Coll (PSA-12) melde zich een paar uur voor de wedstrijd ziek af, waardoor 'MeerSquash Tim Weber last minute uit Frankfurt moest laten komen. Voor de plekken op positie drie maakte dat echter niet uit. Roberto Kalshoven liet zien goed in vorm te zijn voor het NK en maakte het Bart Ravelli erg moeilijk. Niet voor het eerst dit seizoen was het voor Ravelli een vijfsetter, deze keer won hij de slopende partij (6-11, 11-5, 3-11, 11-8, 4-11).
Op positie één was het aan de Zwitserse topspeler Nicolas Mueller (PSA-27) om de stand gelijk te trekken. Hij tikte Jan van den Herrewegen (PSA-78) in de eerste twee games aardig weg, maar toen ging het mis (11-7, 11-7). Bij een 10-8 voorsprong in de derde game vergat de Zwitser het karwij af te maken, iets waar de Belg aardig gebruik van maakte. Van den Herrewegen vocht zich terug in de derde game (10-12) en pakte ook game vier (7-11) en vijf (6-11).
Ook de laatste partij van de avond werd een vijfsetter en ook deze ging naar 'MeerSquash. Tim Weber versloeg zijn eeuwige landgenoot Jens Schoor (PSA-84) met 2-3 (11-4, 9-11, 5-11, 13-11, 6-11).

De derde partij van de avond ging tussen 020 en 010 oftewel Match - Victoria Squash Rotterdam. Eerstgenoemde is bezig aan een geweldig seizoen en kon gisterenavond hun derde overwinning op rij pakken. Tom Lucas opende sterk tegen Julien van der Pelt met een 3-0 zege tot gevolg (11-4, 11-3, 11-8). Op positie één kon Marc ter Sluis (PSA-196) dit geen passend vervolg geven. Piëdro Schweertman liet zien nog een maatje te groot te zijn en trok de stand gelijk (6-11, 6-11, 9-11). In de laatste wedstrijd was het de jonge Roshan Bharos (PSA-265) tegen de oude vos Stephen Cooke. De eerste game ging nog naar de clubtrainer van Victoria (8-11), maar daarna was de koek op. Ook Bharos liet zien prima in vorm te zijn met het oog op het naderende NK (11-5, 11-2, 11-5).

Door het oneven aantal teams in de Dunlop Heren Eredivisie was Labee Group/SportCity Dordrecht gisteren vrij. De achtste speelronde van de eredivisie wordt op 31 januari gespeeld. Klik hier voor de stand, de uitslagen en het speelschema.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?