Weinig verrassingen op NK JeugdWeinig verrassingen op NK Jeugd

Het NK Jeugd <11, <15 en <19 dat afgelopen weekend werd gehouden bij Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn kende weinig grote verrassingen.

De grootste verrassing was er misschien wel in de jongens <11. Daar wist de als derde geplaatste Evan Morris zich naar de finale te slaan en deze ook te winnen. De als eerste geplaatste Jack van Drongelen werd in de finale met 3-0 verslagen (11-6, 11-8, 11-3). Aiden Vetjens maakte het podium compleet door met 3-0 te winnen van Guido Lindner (11-7, 11-8, 11-6).

Bij de meisjes <11 was er ook een 'MeerSquasher de beste. Net als vorig jaar was Elcke Mols de beste in haar categorie. De 9-jarige Ruby Huisman van Victoria Squash Rotterdam haalde ook de finale en werd tweede. Renske Huntelaar was de tweede Hoofddorpse op het podium.

De topfavoriet in de jongens <15 was Almeerder Sebastiaan Hofman. In de halve finale had hij het nog verrassend lastig met Sam Gerrits na een 2-0 voorsprong. Er was uiteindelijk een beslissende vijfde game voor nodig om de winst binnen te halen (11-7, 11-8, 10-12, 9-11, 11-4). Tegelijkertijd speelde Rowan Damming en Knut Hogervorst een geweldige partij aan de andere kant van het centrum. Damming was uiteindelijk de betere van de twee en mocht zich opmaken voor zijn eerste finale <15. Hierin was Hofman uiteindelijk sterker getuige de 3-1 overwinning (11-6, 11-5, 5-11, 11-9). Hogervorst pakte nog wel het brons ten opzichte van Gerrits.

Bij de meisjes <15 was het tot de finale een stuk minder spannend. In een poule van vijf wonnen de nummer één (Lianka Radzyminski )en twee (Elfi Markus) geplaatst alles betrekkelijk eenvoudig. Ondanks dat de finale met 3-0 werd gewonnen door Victoria speelster Radzyminski waren het drie spannende games tussen de 2 speelsters (11-9, 12-10, 11-8). Naomi Nohar legde beslag op de derde plaats door Annamaria Machalova te verslaan.

In de jongens <19 waren er tot en met de halve finale geen opvallend heden te noteren. Topseed Tom Schreurs trof in de halve finale nummer vier Tjeu Dubbeldam en Henrico van der Vegt moest langs Luke Stauffer om de finale te halen. Schreurs en Dubbeldam maakte er voor het publiek een leuke partij van, waarbij Schreurs uiteindelijk de wedstrijd binnenhaalde (11-7, 7-11, 11-9, 11-9). In de andere hal pakte van der Vegt nog wel de eerste game (10-12), maar moest daarna toezien hoe Stauffer de wedstrijd rustig uitspeelde (11-3, 11-4, 11-5).
In de finale hielden Schreurs en Stauffer elkaar de eerste twee games in evenwicht (11-7, 7-11), maar in de derde en vierde game was Schreurs net wat sterker (11-9, 11-9).

Fleur Maas was weer als vanouds de sterkste in de meisjes <19. In de finale won ze van teamgenote Juliette Permentier, die op haar beurt nipt van de uiteindelijke nummer drie (Gabi Fritsche) had gewonnen in de halve finale (3-2). Maas verloor het hele toernooi geen game, al maakte Permentier het haar in de finale nog flink lastig (11-7, 11-7, 12-10).

Het volgende NK Jeugd wordt op 10 en 11 maart gespeeld. Dan kunnen jeugdspelers zichzelf inschrijven <13, <17 en <23. Waar dat NK wordt gehouden is nog niet bekend. Voor alle schema's en uitslagen van het NK Jeugd <11, <15 en <19 klik hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?