Open dag Centre of Sports & EducationOpen dag Centre of Sports & Education

Op woensdag 24 januari (18:00-21:00) is er een Open dag van het “Centre of Sports & Education”. Het is de enige LOOTschool in Nederland waarbij topsport in het leeronderwijs is geïntegreerd. Op deze school worden de leerlingen door sportspecifieke trainingen en sport ondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten, van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter.

Momenteel heeft het CSE 16 sporten in hun programma opgenomen. Hiervoor komen leerlingen uit het hele land specifiek naar Zwolle. Squash is één van deze sporten en is in de afgelopen jaren erg succesvol gebleken. Zo heeft Thijs Roukens zijn VWO 4,5,6 met succes gehaald in combinatie met squash en heeft hij de mogelijkheden gehad om naast het CSE programma (4x 90 minuten squashtraining), buitenlandse toernooien te spelen en regelmatig te kunnen trainen in Duitsland. Ook Dennis Krukkert heeft zijn MBO studie goed kunnen combineren met het CSE squash programma.

Momenteel studeren de volgende spelers aan het CSE: Henrico vd Vegt, Daniek Krukkert, Joel Hoogeveen, Beau Jourdin, Tjeu Dubbeldam , Nick Kamperman,  Milenka Kiers, Rens Winkler en Tim vd Pol.

Dit onderwijs wordt aangeboden voor leerlingen vanaf groep 7 basisonderwijs, middelbaar onderwijs (van VBM t/m Gymnasium), diverse MBO opleidingen als Sport & Bewegen en diverse management opleidingen. Vanaf schooljaar 2018/2019 is HBO instelling Windesheim ook gekoppeld aan het CSE programma.

Op de website van het "Centre of Sports & Education"  vindt u informatie over deze school. De leerlingen van deze school hebben onder schooltijd 4 keer sport specifieke training en 1 keer fysieke training van 8.30 tot 10 uur of 10.30 tot 12.00 uur. Deze trainingen zitten in het schoolprogramma verwerkt, waarbij je ook nog alle voordelen hebt van een Lootschool. Ook ontvang je onder andere veel fysieke-, medische- en voedingsbegeleiding. Verder heeft de squashtrainer nauw contact met de school over o.a. de schoolresultaten en zij heeft via het monitor programma (magister) inzicht in de schoolresultaten van de leerlingen.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor huisvesting, ideaal voor de leerlingen welke hun MBO studie in Zwolle willen volgen. De squash trainingen worden gegeven door SBN regio trainster Dagmar Vermeulen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?