Nederlandse top onder 15 actief in PraagNederlandse top onder 15 actief in Praag

De gehele top-3 van het NK Jeugd <15 was afgelopen weekend actief in Praag. Lianka Radyzminski, Elfi Markus en Naomi Nohar (inzet) speelde in de sterk bezette meisjes <15 categorie.

Dit jaar ging er slechts een minimale Nederlandse afvaardiging naar de Czech Junior Open. Alleen bovengenoemde drie meisjes deden mee in de categorie GU15. Zonde, aangezien het toernooi goed georganiseerd werd. De reis er naar toe, op de donderdag voor het toernooi, verliep echter dramatisch vanwege de storm. Markus en Radzyminski lukte het nog om in de loop van de middag te vliegen naar Praag, Nohar kwam uiteindelijk flink wat later.

In de eerste ronde wonnen zowel Nohar als Radyzminski hun wedstrijd. Beide hadden geen partij aan hun tegenstandster (beide 3-0 winst). In de tweede ronde was Radyzminski dicht bij het uitschakelen van de uiteindelijke nummer drie. In de vijfde game verloor ze echter de wedstrijd. Ook Nohar haalde de kwartfinale niet. Zij won daarna wel knap twee keer in de strijd voor plek 9, maar strandde uiteindelijk als beste Nederlandse op een tiende plek. Radyzminski werd op haar beurt 14e.

Markus overleefde de eerste ronde niet, maar speelde toch een sterk toernooi. Na haar uitschakeling won ze vier keer op een rij met een 17e plek tot gevolg.

Voor Nohar was het één van de laatste tripjes vanuit Dubai. Vanaf 1 maart verhuist de familie naar Denemarken waardoor ze kan gaan trainen met alle topjeugdspelers onder leiding van David McAlpine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?