Ter Sluis haalt hoofdtoernooi maar strandt gelijkTer Sluis haalt hoofdtoernooi maar strandt gelijk

Tessa ter Sluis (PSA-82) bereikte afgelopen woensdag al het hoofdtoernooi van de Edinburgh Sports Club Open 2018. De Nederlands kampioene zette Emilia Korhoren (PSA-145) in 20 minuten op zij. In het hoofdtoernooi bleek, niet geheel verrassend, Misaki Kobayashi (PSA-42) vervolgens te sterk. 

Voor ter Sluis was de trip naar Eidnburgh een goede voorbereiding op het NK van begin volgende maand. In de eerste ronde zette ze de Finse Korhoren met 3-0 aan de kant (11-5, 11-2, 14-12). In het hoofdtoernooi trof ze vervolgens Misaki Kobayashi. De Japanse staat 40 plekken hoger op de PSA World Ranking en lijkt op voorhand één á twee maatjes te groot. Hoewel de stand (3-0) anders doet vermoeden kon ter Sluis echter in alle games goed meekomen. Toch was het eindelij Kobayashi die het ticket naar de kwartfinale greep (11-8, 11-8, 11-7).

Naast ter Sluis was ook Sanne Veldkamp (PSA-129) afgereids naar de Schotse stad. Zij strandde in de eerste ronde van de kwalificatie. Katriona Allen bleek met 3-0 te sterk (11-6, 11-4, 11-4).

Klik hier voor alle uitslagen van de Edinburgh Sports Club Open 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?