Achtste speelronde Dunlop Heren EredivisieAchtste speelronde Dunlop Heren Eredivisie

Morgen staat de achtste speelronde van de Dunlop Heren Eredivisie op het programma. Koploper Coulisse/Twente is deze ronde vrij, waardoor achtervolger 'MeerSquash op bezoek bij Sportcentrum Match de koppositie kunnen overnemen. Ook Labee Group/SportCity Dordrecht in Beverwijk tegen Poort80/Max goede zaken doen. Als laatste treft CS Drachten Froconsur in eigen huis Victoria Squash Rotterdam.

Normaal gesproken beginnen we altijd met de hoogst genoteerde ploeg, maar daar maken we vandaag graag een uitzondering voor. CS Drachten / Froconsur krijgt Victoria Squash Rotterdam op bezoek en daar hebben ze een geweldige opstelling voor uit de hoge hoed getrommeld. Niemand minder dan Ramy Ashour (PSA-14) zal zijn opwachting maken in de Dunlop Heren Eredivisie. Hij zal op positie één spelen tegen Nederlands kampioen Piëdro Schweertman.
Vlak daarvoor hebben Thijs Roukens en Joris Wagenaar het spits al afgebeten. In Rotterdam was Roukens de betere van de twee, kan hij zijn thuisclub ook morgen op het goede spoor zetten? Als laatste is het vervolgens aan Tom Richards (PSA-40) en Joeri Hapers (PSA-155). De Engelsman is in de winterstop toegevoegd door teammaneger Sipke Wiersma en treft de Belgisch kampioen in de laatste partij.

Nummer twee van de eredivisie is 'MeerSquash uit Hoofddorp. Zij verloren op de openingsdag bijna van het in vorm verkerende Match, dat knap vierde staat. Ook morgen heeft Match een goede kans op een stunt. In de openingsmatch zijn de favoriet met Nick Kuys die Tom Schreurs treft. Het zal vervolgens misschien aan Roshan Bharos (PSA-265) zijn om de partij binnen te halen. Hij treft in Tim Weber een lastige tegenstander.
De laatste partij van de avond gaat tussen Nederlanders Tom Lucas en Bart Ravelli. Beide spelers spelen al jaren voor hun team en zijn elkaar al vaker tegengekomen.

De derde partij gaat tussen Poort80/MAX en Labee Group/SportCity Dordrecht. MAX staat momenteel laatste in de eredivisie met maar één overwinning uit zes wedstrijden. Dat de ploeg uit Beverwijk daar zo snel mogelijk weg wilt is te zien aan het binnenhalen van Josh Masters (PSA-57). Hij speelt op plek één tegen de nummer twee van het afgelopen NK Sebastiaan Weenink. De anderen wedstrijden zullen wellicht spannender worden. In de openingspartij treffen Roberto Kalshoven en Rene Mijs elkaar en het slotstuk is in handen van Jens Schoor (PSA-84) en Dylan Bennett.

Update: Helaas is Josh Masters ziek, waardoor MAX moet schuiven in de opstelling. Roel Zwagerman komt er aan de onderkant bij, waardoor Schoor op positie één speelt en Kalshoven op positie twee.

Door het oneven aantal teams in de Dunlop Heren Eredivisie is Coulisse/Twente vrij. Na morgen wordt er weer gespeeld op woensdag 14 februari. Dan wordt er gespeeld in Rotterdam, Hoofddorp en Dordrecht. Klik hier voor de stand, de uitslagen en het speelschema van de eredivisie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?